Kruidentuin op de Propschool tijdens NL Doet

Lochem - Op de Meester G. Propschool wordt tijdens NL Doet, hard gewerkt aan de realisatie van de kruidentuin op het kleuterplein.

Juf Janneke heeft het initiatief genomen voor deze tuin: “Ons plein vonden we nog steeds een beetje kaal. Samen met de andere juffen bedachten we hoe leuk het zou zijn als kinderen op het plein hun eigen kruiden zouden kunnen plukken. Ze kunnen daar dan aan ruiken, proeven en meekoken. Het idee van de kruidentuin is meegenomen naar de ouderraad. Mieke van Mourik heeft als ouderraadslid meteen contact opgenomen met hoveniersbedrijf Berkelgroen. Die vonden het zo’n leuk initiatief dat ze hebben besloten om tijdens NL Doet de uren te sponsoren om dit project te realiseren.”

Hovenier Jaap Pasman is, met hulp van een aantal kinderen, hard aan het werk gegaan in de stromende regen. “Een beetje regen is goed voor de tuin”, vertelt hij lachend. “95 procent van onze tijd is het lekker weer hoor! We werken nu gewoon even door.”

Na een paar uur staan de plantjes erin en kunnen de kinderen over een tijdje allemaal genieten van een lekker kopje kruidenthee of genieten van de bloeiende vlinderstruiken. Hovenier Jaap drinkt nog even een bakje koffie met de juffen en gaat dan weer door naar zijn ‘gewone’ werk.

De kleuterjuffen gaan de komende tijd op zoek naar oude pannen en tulbandvormen om ook een buitenkeukentje te maken. “Het zou echt leuk zijn als de kinderen nu hun soepjes en prutteltjes in hun eigen keukentje kunnen maken”, vertelt Juf Janneke. "Dus heeft u nog wat oude potten of pannen liggen, dan kunnen zij ze goed gebruiken. U kunt ze langsbrengen op de Propschool."

Meer weten over de Meester G. Propschool? Op maandag 1 april is er een informatieavond voor ouders van nieuwe kinderen. www.meestergpropschool.nl

Meer berichten