Foto: Bastiaan Hopster

Landgoedhotel Woodbrooke Barchem officieel 4 sterren

Barchem - Landgoedhotel Woodbrooke is trots op het behalen van de vier sterrenclassificatie. Het is hiermee het tweede officieel gekeurde vier sterrenhotel in de gemeente Lochem. Donderdag 21 maart zal het bijbehorende schild met sterren door de medewerkers om 15.00 uur opgehangen worden.

Per 1 januari 2017 geldt in Nederland de Europese Hotel Classificatie. In totaal zijn er achttien Europese landen aangesloten bij de organisatie die de classificaties aangeeft: Hotelstars Union. Dit gebeurt volgens een Europese norm. Koninklijke Horeca Nederland heeft de uitvoering van deze classificatie toevertrouwd aan Hotelsterren

In de afgelopen vier jaar is er hard gewerkt om het hotel naar een hoger niveau te tillen. Nadat de brasserie een complete make-over heeft gehad zijn in de afgelopen twee jaar 26 van de 30 kamers compleet gerestyled. Er is gekozen voor natuurlijk kleuren en materialen. Gasten kunnen in de hotelkamer hun eigen muziek afspelen via luidsprekers en de stopcontacten beschikken over USB-poorten. Ook de badkamers voldoen met onder meer regendouches aan de verwachtingen van de moderne gast. Gasten die in een studio in het bos verblijven hebben bovendien de beschikking over een eigen terras en een Nespresso koffiemachine. Bij alle keuzes is rekening gehouden met de duurzaamheid van de gebruikte materialen.

Het hotel laat zich vrijwillig keuren op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen en heeft hiervoor wederom een Gouden Green Key behaald.

Ook de zalen hebben allemaal een eigen uitstraling en hebben waar nodig een make-over gekregen. Het 17 Ha grote landgoed waarop het hotel is gelegen wordt wekelijks op woensdag met behulp van vrijwilligers onderhouden. Met hulp van het Coldeweij fonds is de 90 jaar oude kapel in het bos aan de buitenzijde weer helemaal in de originele kleuren gezet. Deze locatie die gebruikt wordt voor trouwen en andere doeleinden kan hierdoor weer vele jaren mee.
________

Meer berichten