Knopen van de Wilgentenenhut.
Knopen van de Wilgentenenhut. (Foto: D. Koeleman)

NL Doet op DBS Nettelhorst

Lochem - In het hele land staken op 15 en 16 maart mensen de handen uit de mouwen. Zo ook op basisschool DBS Nettelhorst. Deze kleinschalige Daltonschool was een van de ‘NL doet’-projecten in de gemeente Lochem.

“Door het jaar heen zijn er veel vrijwilligers die onze school ondersteunen,” aldus Diana Koeleman, ouder op de school. “Wij leggen graag de verbinding tussen iemands talenten en de maatschappelijke vraag. Zo is er een actieve tuingroep die zich samen met de leerlingen bezig houdt met de schoolmoestuin, de natuurtuin en projecten als de patrijzen-zaairand langs het voetbalveld. Op dagen als vandaag is het echt mooi om te zien dat iedereen iets kan bijdragen. Samenwerken en aandacht voor iedereen krijgen zo niet alleen in de les op school vorm. Je leeft het als het ware voor met zijn allen.”

Tijdens de NL doet dag werd buiten onder meer de wilgentenenhut opgeknoopt en de houtwerkplaats betimmerd. Binnen kregen de muren een likje verf en werden alle klaslokalen uitgesopt. “Het is fijn als je de school weer fris en fruitig kan opleveren. Want een fijne schoolomgeving werkt door in een positieve beleving bij iedereen!” zo lacht Koeleman.

Voor wie de resultaten van deze NL doetdag op DBS Nettelhorst met eigen ogen wil zien is er op 22 mei vanaf 9:00 tot 12:00 uur een open dag op deze school.

Meer berichten