Alle prijswinnaars op het podium.
Alle prijswinnaars op het podium. (Foto: Arjan Reugebrink)
Sport

Prijsuitreiking Sportverkiezingen

Lochem - In De Beemd in Lochem zijn zaterdag 16 maart in negen verschillende categorieën de Sportprijzen over de gehele gemeente Lochem uitgereikt. In de laatste maanden van 2018 konden alle inwoners, sportliefhebbers of sportverenigingen in de gemeente Lochem kandidaten voordragen voor de Lochemse Sportverkiezingen.

Aan de negenkoppige jury de taak om in elke categorie te komen tot drie nominaties die de eerste maanden van 2019 in ‘de sportieve kijker’ zijn gezet. Zo zijn alle genomineerden, per categorie, in de uitzending van Achterhoek FM geweest en door Black Sheep Media op de film gezet. Alle uitzendingen en filmpjes zijn te vinden op www.sportverkiezinglochem.nl.

De presentatie van de finale-avond lag in de zeer deskundige handen van Linda Commandeur en aan haar de taak om de hele avond aan elkaar te praten. Mede door de bijdrage van prominente prijsuitreikers kreeg de avond een extra dimensie.

Sportfoto

Deze werd begonnen met de bekendmaking van de winnende Sportfoto. Helaas was de winnaar niet aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen. Arjan Grotink was met een mooie springruiter de winnaar bij de fotovakjury, die ook mooie vergrote foto’s uitreikte aan de fotografen.

Sporttalent

Daniël Pot van Judoschool Pot in onder meer Gorssel onthulde daarna dat tafeltennisster Tess Stroeve met de prijs voor het Sporttalent naar huis ging. Zij krijgt een bon van de NIJHA uit Lochem waarmee zij Sportmaterialen kan aanschaffen.

Jeugdsportploeg

Tessa Klein Braskamp, voormalig profvoetbalster FC Twente, mocht vervolgens een teambuildingssessie van Rick Harmsen Bootcamp uitreiken aan de winnende Jeugdsportploeg, de Lochemse trampoline meiden van RGV 3-3.

Stimuleringsprijs

Eddy Boerman, ex-topsporter badminton met aan aanpassing, vertelde waarom de Stimuleringsprijs zo’n enorm belangrijk onderdeel is van deze Sportverkiezing. Het waarderen van het aangepast sporten is enorm waardevol om iedereen deel te kunnen laten nemen aan bewegen en sport. De Pasmanmanege uit Eefde mocht een cheque van ‘De Beemd’ meenemen naar huis toe.

Sportvrijwilliger

Na de pauze ging men verder met de Sportvrijwilliger die onthuld werd door Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. Deze categorie wordt bepaald door stemming maar ook de jury heeft haar mening gegeven. Uit de drie bijzondere voorgedragen vrijwilligers is de uit Lochem afkomstige Dick Lammerdink gekozen! Hij is al zijn hele leven vrijwilliger bij Sportclub Lochem en mag heerlijk uit eten gaan bij Bon A’parte in Lochem.

Sportvrouwen

Bij de Sportvrouwen reikte Giesbert Gommers de prijs uit. Hij onthulde, aan de hand van het juryrapport en de gelijkenissen die hij uit zijn eigen voormalige topsportcarrière had met de drie genomineerde dames, dat de keuze van de jury voor Sportvrouw van het jaar 2018 Floor Maten is geworden. De Gorsselse Floor ontving ook een dinerbon alsmede twee kaarten voor een voorstelling in de Schouwburg in Lochem.

Sportmannen

Karin Komdeur nam hierna het woord om de Sportmannen toe te spreken. In deze categorie stond de jury voor de moeilijkste keuze van alle categorieën. Drie zulke sportieve mannen dat er moeilijk een keuze gemaakt kon worden. De jury hoopt dan ook echt de Sportmannen in de komende jaren terug te blijven zien! Na deze woorden over deze categorie onthulde Karin dat de waardecheque van Fyzio Veeze gaat naar Sportman van het jaar 2018 Rick Seele veldrijder.

Sportploeg

Als voorlaatste categorie werd de prijs voor Sportploeg van het jaar onthuld. Die echte breedtesporten stonden er op het podium, namelijk de hockey en twee volleybalteams. Mooie sportieve en vooral ook gezellige prestaties waaruit de jury gekozen heeft voor het Heren 1 team van Sportclub Gorssel, afdeling Volleybal. Zij mogen een actieve teambuildingssessie gaan volgen bij Floris Dinkelman van Flofit in Barchem.

Publieksprijs

Voordat de Publieksprijs bekend werd gemaakt was er een mooie verloting met mooie hoofdprijzen van onder meer de Strade Bianchi, Vitco, Way to Fit en een weekend een E-car van Lochem Energie. 

De ontknoping van de Publieksprijs was tot het laatste toe erg spannend. Ook de top 5, en ook in de top 10, hebben er nog verschuivingen plaats gevonden in de laatste week. Aan Peter Lenselink was het de eer om via een rode knop te onthullen, op het ronddraaiende scherm, wat de top 3 was van de Publieksprijs. Rick Seele eindigde op de derde plaats, Tess Stroeve op de tweede plaats en op de eerste plaatst eindigde het meidenteam MB1 van de Lochemse Hockeyclub!

Deze editie werd afgesloten met een foto, gemaakt door fotograaf Arjan Reugebrink die van alle winnaars op het podium nog 1 foto maakte. Bij het naar huis gaan kreeg iedereen een goed gevulde en gesponsorde goodiebag mee naar huis om nog even na te genieten van de Sportverkiezing Lochem.

Mocht men in de toekomst ook mee willen denken of mee willen helpen in de organisatie van de Sportverkiezing Lochem, dan is men van harte welkom! Menkan contact opnemen met 06-13731840 of mailen naar info@sportverkiezinglochem.nl.

Meer berichten