Vrijwillgers Historisch Genootschap.
Vrijwillgers Historisch Genootschap. (Foto: Wim Elferink)

Historisch Genootschap in Lochem actief met NLdoet

Lochem - Het Oranje Fonds heeft vrijdag 15 maart voor de vijftiende keer NLdoet gehouden. De werkgroep Kruidentuin aan de Westerwal van het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem (HG), nam haar tuin grondig onder handen. Dit gebeurde samen met hulp van leerlingen van het Zone college uit Borculo. Ook het verenigingsgebouw aan de Veldmaat onderging een grote schoonmaakbeurt.

Op die twee plaatsen waren vrijwilligers van het Historisch Genootschap afgelopen vrijdag in het kader van NLdoet, ondanks de hevige regenbuien, druk in de weer. In nauwe samenwerking met leerlingen van het Zone college uit Borculo samen met een leerkracht is in de Kruidentuin hard gewerkt. “In de Kruidentuin bij de Bleike en bij de Veldmaat zijn tijdens NLDoet bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe”, aldus Paul Roodbol, secretaris van het Historisch Genootschap. “Helaas konden door het slechte weer de werkzaamheden op de Oude Begraafplaats niet doorgaan”.

Samen aan de slag

Voorzitter Bert Brand gaf aan, dat “we als vereniging zeer blij zijn met deze initiatieven van het Oranje Fonds. De leerlingen van het Zone College hebben ons voortreffelijk geholpen met de buitenwerkzaamheden in de Kruidentuin. Op de Veldmaat zijn met ondersteuning van een leerling van het ROC Aventus circa 1600 boeken uit de boekenkasten gehaald en zijn net zoals de rest van het gebouw grondig schoon gemaakt. We zijn als vereniging zeer blij met deze hulp en ondersteuning. Het mooie hierbij was dat we samen aan de slag gingen en dat deze samenwerking uitstekend verliep. De harde werkers werden dank zij spontane bijdragen van Albert Heijn, Plus Markt en Daily Inn, ruim voorzien van drinken en een voortreffelijke lunch. We zijn als Historisch Genootschap dan ook trots op deze samenwerking. Hiermee wordt nogmaals bevestigd, dat vrijwilligers het kloppende hart zijn van vele sociale initiatieven, zoals NL Doet”.

Meer berichten