Foto:

Aan de slag bij de Kompasnaald

Gorssel - Vrijdagmorgen al werd het startsein gegeven voor de actie NL Doet bij de Kompasnaald. Twee vrijwilligers haalden alvast de helft van de tegels voor ons clubhuis weg, zodat zaterdagmorgen vroeg begonnen kon worden met het leggen van de stoep.

Toen de vrijwilligers die zich op hadden gegeven om te komen helpen zaterdagmorgen bij het clubhuis kwamen, konden ze alweer over de stoep naar binnen.

Na een kopje koffie met een koekje werden de taken verdeeld. Ondanks het natte weer ging iedereen enthousiast aan het werk. De scouts samen met de leiding en een moeder gingen schilderen. Het houthok werd opnieuw ingepakt, zodat er plaats was voor het hout wat gekloofd moest worden. Met een motorzaag werden de bomen die vorig jaar december omgezaagd werden, omdat ze een gevaar opleverden voor een ieder in het bos, in blokken gezaagd. Met een houtkloofmachine werd dit weer kleiner gemaakt en in het houthok gepakt. Eén vader gebruikte de kloofbijl, zodat het houthok al snel vol zat. Omdat men een aantal jaren geld opzij gezet heeft voor een nieuwe vloer in het clubhuis, werd het linoleum losgemaakt van de vloer, zodat de nieuwe PVC-vloer binnenkort gelegd kan worden.

Tussen de middag een welverdiende lunch met broodjes en soep. Daarna weer aan het werk. 's Middags hebben de welpen de kampvuurkuil opgeruimd en van het losse hout in het bos werd een houtwal gemaakt.

Ook een kijkje komen nemen bij scouting de Kompasnaald? Meisjes vanaf 6 jaar zijn van harte welkom zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur in het clubhuis aan de Kwekerijweg 3 in Gorssel. Informatie: welpen@scoutingkompasnaald.nl of Reinie van den Vlekkert 0575-493582.

Meer berichten