Silke Holtkuile en Janneke Brokken deden zaterdag 16 maart een poging om nog een finaleplaats te bemachtigen in de vijfde divisie turnen.
Silke Holtkuile en Janneke Brokken deden zaterdag 16 maart een poging om nog een finaleplaats te bemachtigen in de vijfde divisie turnen. (Foto: SVOD)
Sport

Geen podium turnsters SVOD

Vier turnsters van SVOD Chanelle Bos, pupil 2, Fiene de Wit - junior, Silke Holtkuile - pupil 1 en Janneke Brokken - senior deden zaterdag 16 maart een poging om nog een finaleplaats te bemachtigen in de vijfde divisie turnen. Eerder hadden Zoë Koerhuis - pupil 2 en Janne Cornelissen - junior zich al rechtstreeks geplaatst voor deze finale.

Harfsen - Janneke Brokken uit Harfsen ging van start op balk, helaas moest zij tweemaal van het toestel, maar ze turnde een mooie strakke radslag tot stand erop. Vloer prima oefening en waar het bij het inspringen op sprong nog niet zo lekker liep, liet zij op het juiste moment wel een mooie sprong zien tijdens de wedstrijd. Vervolgens turnde ze op de brug nu eindelijk haar kip ook in de werkelijke wedstrijd oefening; een mooi succes voor haar op dit toestel. Haar eindscore een elfde plaats was helaas net niet voldoende voor plaatsing. Voor alle vier de turnsters is het klaar wat betreft de regiowedstrijden.

Terwijl in Nieuwleussen de play off vijfde divisie was, werd er ook in Harlingen geturnd. Jade Brummelman uit Gorssel stond voor de lastige taak om de landelijke ½ finale te halen. Haar eerste toestel brug met daarin drie reuzendraaien aan de legger verliep goed. Op het volgende onderdeel sloeg de twijfel even toe over de volgorde van de oefening en dat werkt niet op 10 cm. Normaal gesproken een sterk onderdeel voor Jade, maar nu resulteerde dit in een val en ook de elementen daarna waren niet geheel foutloos. Op vloer kon ze niet overtuigen en moest ze ook bij de laatste serie een val incasseren. Op sprong een redelijke overslag, maar het leed was al geleden. Een zestiende plaats in het eindklassement was het resultaat.

Meer berichten