Foto:

'Het voelt als thuiskomen bij Encore'

Encore luidt 6 april om 20.00 uur in de Barchkerk van Barchem muzikaal de lente in met een vrolijk voorjaarsconcert. Men brengt ten gehore 'somebody to love' van Queen en vele andere bekende nummers. Encore (betekent 'toegift') is een begrip in Barchem en omgeving.

Door Arjen Dieperink

BARCHEM - Encore bestaat binnenkort 20 jaar. In 1999 hield het Concordia koor op te bestaan. Op initiatief van Marieke Menop en Marina Boersma werd toen de zangvereniging Parnassia opgericht, later veranderde men de naam in Encore. Bestuurslid en woordvoerder Rina Boomsma: "In het begin van ons bestaan kwamen de leden hoofdzakelijk uit Barchem, Tegenwoordig ook uit de regio Borculo, Ruurlo, Lochem en Laren."

Iedereen is welkom

Zelf zit de Lochemse zo'n tien jaar bij het koor en is zes jaar algemeen bestuurslid. Zij verzorgt de pr en is tevens gastvrouw. Boomsma: "Ik treed regelmatig op in het openluchtspel in Lochem en was eigenlijk aan het oriënteren bij welk koor ik zou willen toetreden. Op dat moment zat ik in een zangkoor in Zutphen. Encore trad tijdens het luchtspel op. Ik vond de sfeer in het koor goed overkomen en heb toen besloten mij erbij aan te melden. In het koor kreeg ik een warm en een hartelijk gevoel. De sfeer is heel goed, het voelt als thuiskomen. Iedereen is bij ons welkom. Van nieuwe leden verwachten we daarom dat ze niet alleen gezellig zijn, maar ook enige zangervaring hebben." Encore heeft op de dinsdagavond, van 20.00 tot 22.00 uur de oefenavonden. Geïnteresseerden kunnen dan komen luisteren en eventueel meezingen. Een stemtest maakt bij de vereniging onderdeel uit van de aanmeldprocedure.

Zes optredens per jaar

Rina: "Concordia telt 35 leden en 137 donateurs. Het bestuur bestaat uit zeven leden. Wij hebben tussen de vijf à zes optredens per jaar en werken dit jaar ook mee aan de 4 mei, dodenherdenking in Barchem. In juni staat een optreden gepland in het woonzorgcentrum Gudula (Zorggroep Sint Maarten) in Lochem. Op 6 april hebben wij ons voorjaarsconcert. Zo'n vijftien vrijwilligers werken eraan mee om het voorjaarsconcert weer tot een groot succes te maken. Maanden van tevoren zijn wij al bezig met de voorbereidingen. Ons repertoire is zo breed mogelijk. Plezier in het zingen vinden wij belangrijk maar ook de kwaliteit staat voorop. Met het 20-jarig bestaan, 18 april 2020, zijn wij druk aan het organiseren."

Voorjaarsconcert

Op 6 april zijn tijdens het voorjaarsconcert ook gastoptredens van twaalf leerlingen van de Muzehof onder leiding van Ton-Herman Melis. Encore staat onder leiding van dirigent Ivo Boytchev. Hij hanteert al dertien jaar het dirigentenstokje. Tevens wordt men bijgestaan door de pianist Andor Boddeke. Afgelopen jaar kon het concert zich verheugen op 130 bezoekers. Kaarten zijn te koop via de site, Facebook en mail (gerrit-greta@kpnmail.nl)

www.encorebarchem.nl

Meer berichten