Jan Meutstege geeft voorzittershamer door aan Gerold de Maag.
Jan Meutstege geeft voorzittershamer door aan Gerold de Maag. (Foto: Jan van Ark)

Overdracht voorzittershamer 'Pels en Pluim Laren'

Laren - Het vinden van bestuursleden is voor veel verenigingen een lastige opgave tegenwoordig. De opvolging van 'Pels en Pluim'-voorzitter Jan Meutstege was echter vlot gerealiseerd.

Tijdens een goedbezochte jaarvergadering nam Jan Meutstege na 47 jaar afscheid. Ruim 40 jaar heeft hij de voorzittershamer in de tas gehad. "Ik heb de hamer maar zelden hoeven te gebruiken", aldus te scheidende voorzitter. "Pels en Pluim is een plezierige club mensen die met veel passie hun hobbybedrijven en mooie activiteiten op touw zetten. We hebben een goede naam in het land en worden gezien als een club met een voortrekkersrol. Denk aan de jaarlijkse Landelijke Jeugdshow Laren met haar thema's, de workshops 'Kippen houden' en straks op 30 mei de Dier&Tuin fair. Dier&Tuin wordt een evenement waarbij we flink onze nek uitsteken. Ook op bestuurlijk vlak levert 'Pels en Pluim' haar bijdrage zowel regionaal, provinciaal als landelijk".

Jan Meutstege werd onder luid applaus benoemd tot erevoorzitter van 'Pels en Pluim Laren'. Als dank voor zijn jarenlange onvermoeibare inzet werd een cadeau overhandigd en bloemen. Daarnaast deed het bestuur een voordracht waarin allerlei verwikkelingen de revue passeerden. Hierna was het tijd voor Jan om de voorzittershamer over te dragen aan Gerold de Maag. Peter Goossens werd ook benoemd tot nieuw bestuurslid. Jubilaris L. van Lindenberg ontving uit handen van Meutstege een glaswerk voor zijn 40-jarig lidmaatschap.

Meer berichten