Sportploeg van het jaar 2018, Heren 1 team Sportclub Gorssel, Volleybal. Uiterst links Henk Langeler. (Foto: Arjen Dieperink)
Sportploeg van het jaar 2018, Heren 1 team Sportclub Gorssel, Volleybal. Uiterst links Henk Langeler. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )
Sport

Volleybal Heren 1 team Gorssel

Tijdens de sportverkiezingen 2018 in De Beemd in Lochem werd de sportploeg Heren 1 team van Sportclub Gorssel (volleybal) gekozen tot de sportploeg van 2018 van de gemeente Lochem. Een prachtige prestatie die trainer Henk Langeler enorm kan waarderen.

Door Arjen Dieperink

GORSSEL - Het was dinsdagavond een drukte van belang in de sportzalen van het Trefpunt. In de zalen waren diverse trainingen gaande, karate, tafeltennis en een veelbelovend volleybal meisjesteam. Bij het meisjesteam aangekomen werd direct de reactie gelanceerd "Je ben wel heel mooi op tijd, de heren zijn er nog niet." De reactie kwam van niemand minder binnen dan van de trainer Henk Langeler. Na zo'n vijftien minuten spelen eindigde de training. Het meisjesteam speelt in de derde klasse B en de speelsters zijn 14 jaar.

Fanatieke training

Korte tijd later druppelt één voor één de spelers van Heren 1 team de zaal binnen. Ze zijn allen rond de 40 jaar en zoals men bij deze sport mag verwachten, lang van postuur. Trainer van het team, Henk Langeler (55 jaar): "Ik train ze nu twee jaar en accepteren dat ik training geef. De lijn zet ik uit en men vindt het fijn dat er fanatiek getraind wordt. Individuele techniek behoort tot hun bagage. Dit laatste is anders dan bij het meidenteam die je eerder zag. Bij de meiden doe ik onder meer aan conditie- en behendigheidstraining. Bij de mannen moet ik niet met een warming-up komen. Dat doen ze wel zelf. Als ik hun wat vraag om een oefening te doen dan is hun geen moeite te veel."

Op de vraag of men eerder mee heeft gedaan met de sportverkiezing van het jaar, schudt Langeler even zijn hoofd. "Wij hebben ons in het verleden wel eerder aangemeld maar zagen ervan af toen Willemsen uit Lochem weer wereldkampioen zijspancross werd. Dan maak je op zo'n moment geen kans."

Corry Zwaan trok Henk Langeler en zijn Herenteam over de streep om toch mee te doen. Tien van de twaalf spelers waren tijdens de onthulling van de prijs aanwezig. De jury van de sportraad Lochem die de keuze heeft gemaakt ten aanzien van de sportploeg van het jaar 2018 had het niet gemakkelijk. Men kon kiezen uit VV Forza 3 dames, Lochemse Hockey Club of Heren 1 team van Sportclub Gorssel (volleybal). Henk: "Wij waren allen verrast toen wij uiteindelijk gekozen waren. Jarenlang is het team aan het trainen om een topprestatie neer te zetten". De spelers van het team kwamen van verschillende kanten, onder andere recreanten. Binnen twee jaar van hun bestaan werd men kampioen tweede klasse, Daarna vond de promotie naar de eerste klasse plaats, een jaar later degradeerde men om twee jaar na de degradatie weer terug te komen in de eerste klasse. Henk Langeler: "Ik heb veel vertrouwen in dit team. De eerste klasse heeft een hoger tempo. Dat heeft ons een aantal punten gekost. Blokzetten is in het seizoen verbeterd. Ik verwacht nog veel van dit team op volleybalgebied te mogen horen."

Meer berichten