Voor de (d)raad ermee!

VVD: Kwaliteit

Zondag 7 april. We schrijven de eerste mooie zondagse lentedag! Tijd voor de tuin of op pad.

Leefkwaliteit. Het toverwoord in media en lokaalbeleid. Kwaliteit van zorg, werkgeluk, kwaliteit van de leefomgeving, eigen regie en inspraak van inwoners... razend druk zijn we ermee. Met wat eigenlijk? Kwaliteit ontstaat niet vanzelf. Kwaliteit heeft goede randvoorwaarden nodig die niet alleen gaan om geld, maar om anders te durven kijken naar wonen, werk en zorg. Dat gebeurt al op veel plekken in onze gemeente en kan nog meer.

Terug naar de mooie lentedag. Sinds een jaar is een groepje ouderen uit Eefde actief bezig om ontmoetingsbankjes te realiseren. De ontmoeting is echter nog ver…., ondanks de vele gesprekken, succesvolle en lopende aanvragen voor subsidie, tien versies van het projectplan, gesprekken, mailverkeer, enz. Want alles moet wel volgens de regels. Hoe was het ook alweer? Kwaliteit van leefomgeving? Initiatieven honoreren? Kwaliteit is zo eenvoudig nog niet.

Toch zijn we positief! De raadsmonitor sociaal domein toont mooie dingen. Er is veel goeds gebeurd in 2018 en de vooruitzichten voor 2019 zijn uitdagend!

Op naar de volgende raad.
Doet u mee?
info@vvdlochem.nl

Meer berichten