uitasiwwelingsstudenten van AFS
uitasiwwelingsstudenten van AFS (Foto: J. Hessels)

Word wereldgezin met een AFS bonuszoon of -dochter

Lochem - Elk schooljaar verwelkomt AFS Nederland zo’n zeventig buitenlandse studenten. Jongeren van over de gehele wereld, die voor een jaar in Nederland wonen en naar school gaan. Deze jongens en meisjes, tussen de 15 en 18 jaar oud, wonen gedurende tien maanden bij een gastgezin.

Nederlandse gezinnen nemen deze jongeren op als lid van het gezin; de jongere draait gewoon mee in de klusjes en uitjes van het gezin. Hij of zij gaat naar school, doet aan sport, laat de hond uit, etc. Maar brengt ook de aardigheden van zijn of haar eigen cultuur mee, in de vorm van gewoontes, taal en (vaak heel lekker) eten. Op deze manier leren jongere en gezin van en met elkaar. Vaak vormt dit een band voor het leven.

Lijkt een dergelijke ervaring u leuk en wilt u de uitdaging aangaan, kom dan op woensdag 17 april naar Lochem. Die avond vertellen jongeren die in augustus voor een jaar naar Nederland kwamen over hun ervaringen. Samen met vrijwilligers van AFS verzorgen zij een voorlichting over gastgezin zijn, en over de mogelijkheden van een jaar naar het buitenland voor jongeren. U kunt vanaf 19.45 uur binnenlopen bij de Vennegötte, Pearsonplein 23, 7242JA Lochem.

Heeft u vooraf nog vragen, of wilt u zich aanmelden, kunt u mailen naar afsoost-nederland@outlook.com, of check facebook AFS Oost-Nederland. Voor meer informatie en voor de data van voorlichtingsbijeenkomsten in Amersfoort neemt u een kijkje op de website www.afs.nl.

Meer berichten