Hermien Wilgenhof aan de balie.
Hermien Wilgenhof aan de balie. (Foto: Gaby van Meerwijk )

Hermien Wilgenhof met pensioen

Lochem - Na vele jaren trouwe dienst en maximale inzet gaat Hermien Wilgenhof stoppen met het werk als apothekersassistente.

Haar eerste werkdag in apotheek Lochem was op 1 augustus 1977. Het beroep en de werkplek bevielen blijkbaar goed want pas per 1 mei 2019 gaat ze de Lochemse Apotheken verlaten. Vanzelfsprekend heeft Hermien heel veel ontwikkelingen in de apotheekwerkzaamheden meegemaakt. Eerst lag de nadruk op het zelf bereiden van de geneesmiddelen.

Verder bestond de computer in 1977 natuurlijk nog niet. Etiketten werden met een typemachine gemaakt en allerlei gegevens die nu in de computer staan, werden handgeschreven in een kaartenbak bewaard. Hermien ging moeiteloos met de tijd mee. Het zelf bereiden van geneesmiddelen wordt niet meer gedaan. Het geven van voorlichting en de medicatiebewaking zijn juist steeds belangrijker geworden.

Hermien heeft een warm hart voor de mensen en Farmaceutische Patiëntenzorg is dan ook Hermien's specialiteit binnen de apotheek. Het geven van inhalatie instructie aan mensen met longklachten vormt hierin een belangrijk onderdeel. Hermien is een bekend gezicht aan de balie in apotheek Lochem. Niet alleen de Lochemse bevolking, maar vooral haar collega's zullen Hermien zeker gaan missen in de apotheek!

Meer berichten