Foto:

Jumbo Lochem verzorgt Koningsontbijt voor 15 scholen

Lochem - Maar liefst vijftien scholen in Lochem hebben vrijdagochtend 12 april het Koningsontbijt aangeboden gekregen door Jumbo Lochem.

Voordat de kinderen aan het sportieve gedeelte van de Koningspelen begonnen, hebben ze kunnen genieten van een ontbijt dat voldoende energie gaf voor een dag vol sport en spel.

Het gevarieerde Koningsontbijt is in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en sluit aan op het thema 'water drinken' van de Koningsspelen. Het ontbijtpakket, dat onder meer bestond uit volkoren brood, fruitspread, appeltjes, snoeptomaatjes en melk, is dan ook uitgebreid met gezonde ingrediënten zoals citroen en sinaasappel voor water met een lekker smaakje.

"Wij zijn trots dat we de basisscholen in de omgeving voor de zevende keer op rij hebben kunnen voorzien van het Koningsontbijt", legt filiaalmanager Anne Cents van Jumbo Lochem uit. "Als Jumbo Lochem willen wij van iedere dag een feestje maken en deze activiteiten passen daar perfect bij. De inwoners van Lochem en omstreken zouden niet alleen naar onze winkel moeten komen vanwege onze service en 7 Zekerheden, maar ook omdat er bij ons áltijd wat te beleven valt. Het is hier gezellig! Met dit ontbijtpakket hopen we dat kinderen én hun ouders gestimuleerd worden om niet alleen tijdens de Koningsspelen, maar het hele jaar de dag te starten met een goed ontbijt."

Inhoud van het ontbijtpakket
Alle kinderen konden genieten van een lekker en gezond ontbijt. Dit is volledig in lijn met de richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Naast ingrediënten voor lekkere variaties met water, bevat het ontbijtpakket thee, volkoren brood en speltwafels, halvarine, smeerkaas, appelstroop, 100% pindakaas en fruitspread als broodbeleg, appeltjes, snoeptomaatjes, komkommer en melk.

10 miljoen ontbijtjes
Jumbo Supermarkten sponsort het Koningsontbijt dit jaar voor de zevende keer op rij. In totaal nemen dit jaar bijna 1,2 miljoen leerlingen van zo'n 5.000 scholen in heel Nederland deel aan de Koningsspelen. De afgelopen jaren heeft Jumbo al zo'n 10 miljoen ontbijtjes verzorgd voor basisschoolkinderen.

Meer berichten