Foto:
Sport

Lochemse Puck actief op NK turnen

Lochem - De Lochemse Puck Arentsen turnde zaterdag 13 april voor S.V. Raduga uit Enter als eerste instapper ooit haar NK turnen in Rotterdam. Puck woont in Lochem, maar turnt bij S.V. Raduga in Enter. De instapcategorie is een leeftijdscategorie van meisjes die geboren zijn in 2010.

Puck is momenteel nog maar 8 jaar oud en heeft haar eerste NK in de turnsport al achter haar naam staan. De N3 staat voor Nationaal niveau 3. Nationaal betekent dat deze wedstrijden gaan tegen turnsters uit heel Nederland. Er zijn zeker ruim vierhonderd turnsters gestart ergens in november.

Via drie regiowedstrijden worden er turnsters geselecteerd voor de districtsfinale. Tijdens deze finale gaat minder dan de helft van de turnsters door naar de halve finale. Puck vocht zich succesvol door deze districtsfinale in Nijmegen. Zij mocht naar de landelijke halve finale. Voor deze wedstrijd reed Puck eerder dit jaar al, met haar ouders en supporters, naar Helmond. Vanuit die spannende halve finale gingen de helft van de turnsters door naar de finale. Dit jonge turntalentje van S.V. Raduga Enter behoorde bij de beste 24 turnsters van heel Nederland.

In de categorie Instap N3

Rond half negen zaterdagochtend kon Puck starten met haar warming up van deze finalewedstrijd. Deze was helemaal in Rotterdam. Ondanks deze vele kilometers was er een heel vak P aanwezig in Rotterdam. Het hele 'Puck Publiek' zat er klaar voor en had er zin in. Beide turntrainsters van Raduga waren meegekomen, zowel Mandy Spenkelink als Jolien Altena hadden eveneens zin in deze instapfinale.

Puck vond het allemaal een beetje spannend, maar kon desondanks stralen op haar eerste toestel; de vloer. Hier en daar een kleine wankeling leverde haar toch een mooi cijfer op! Vervolgens sprong ze heel stabiel een strakke overslag over de pegasus en daarna een stabiele salto. Sprong is niet altijd stabiel bij haar, maar deze wedstrijd lukte het!

Op het toestel brug, wat bij deze meisjes op een rek geturnd wordt, steeg Puck boven zichzelf uit! Een geweldige oefening, wat het negende cijfer van de wedstrijd bleek, was het resultaat. Geweldige score. Puck hoefde het alleen nog maar even af te maken op de smalle evenwichtsbalk en dat deed ze! Een superstrakke oefening, met uitstraling en nagenoeg geen wankeling was het resultaat. Helaas bleek de radslag helemaal aan het eind van de oefening net te lastig en moest Puck de balk eenmaal te vroeg verlaten.

Desondanks werd Puck heel knap achttiende van heel Nederland in de instap N3-categorie.

Bij de beste 20 turnsters van Nederland, waar in het begin honderden turnsters waren ingeschreven is natuurlijk een geweldig eindresultaat. Puck heeft deze dag extra bijzonder gemaakt door samen met een groot deel van het meegekomen publiek even de mooie stad Rotterdam in te gaan. S.V. Raduga Enter is enorm trots op dit NK resultaat in de instapcategorie, maar eveneens met het mooie teamgevoel bij deze jonge meiden en ouders! Een prachtige sportbeleving. Raduga bedankt Arentsen schilderwerken voor de financiële bijdrage van deze wedstrijd.

Meer berichten