Scouts van de Witte Wieven. (van links naar rechts Nikai, Roos, Lucas, Lisa en Birtte) (Foto: Daan Pardijs)
Scouts van de Witte Wieven. (van links naar rechts Nikai, Roos, Lucas, Lisa en Birtte) (Foto: Daan Pardijs) (Foto: Daan Pardijs)

Derde plaats scouting de Witte Wieven

Gorssel - Afgelopen weekend vonden in Gorssel de jaarlijkse scouting wedstrijden plaats. Zeven groepen uit het district streden om de eerste plaats, waaronder de Witte Wievengroep uit Lochem.

Ondanks de kou en winterse neerslag waren alle scouts zeer strijdlustig. Na een heel weekend strijden was op zondagmiddag de prijsuitreiking. Deze was extra spannend want vooraf kreeg men te horen dat alle groepen dicht bij elkaar lagen met de punten. De scouts van de Witte Wieven Groep behaalden uit eindelijk de derde plaats. Het verschil tussen nummer 3 en 1 was maar 5 puntjes.

Scouting De Witte Wieven had vijf kinderen afgevaardigd om hun groep te vertegenwoordigen. Ze moesten al hun scoutingvaardigheden laten zien: van tent opzetten, van houtenpalen een keuken pionieren waar ze ’s avonds hun eigen maaltijd moesten bereiden, tot aan een postenspel waar hun scoutingkennis en vaardigheden aan bod komen op sport & spel, EHBO, identiteit, samenleving en expressiegebied. Al is het belangrijkste of ze goed kunnen samenwerken. Het is namelijk zo dat ze dit weekend geheel op zichzelf zijn aangewezen. Ze mogen geen hulp vragen bij hun eigen leiding, is er echt een probleem kunnen ze terecht bij een stafteam. Zo worden de wedstrijden eerlijk beoordeeld.

Het team dit jaar bestond uit Nikai, Roos, Lucas, Lisa en Birtte (van links naar recht op de foto) het was een mooie gevarieerde groep. Dat is namelijk het mooie aan scouting. Elk kind is ergens goed in en zo maak je een mooi team om samen een leuk maar vooral gezellig kamp te hebben. Want winnen is leuk, maar niet het belangrijkste.

Meer berichten