Foto:

Koningsdag in Harfsen

Harfsen - Met Koningsdag is er van alles te doen in Harfsen. Er zullen verschillende activiteiten gehouden worden voor jong en oud. Maar de activiteiten zijn niet alleen overdag en in de avond, ook de nacht blijft niet onbenut!

De aftrap is op vrijdag 26 april om 20.00 uur in Ons Gebouw. Toneelvereniging De Veldhoekers zal deze avond starten met het toneelstuk 'Een beeld van een man'.

Rond de klok van 21:30 uur start Koningsnacht met de band The Blue Mondays.

De Koningsnacht wordt gehouden door het Jong Harfsen Feestteam en vindt plaats in het Rad van Avontuur. De dresscode voor dit feest is Oranje. Men wil dan ook iedereen uit Harfsen en wijde omgeving van harte uitnodigen om deze avond bij te wonen.

Zaterdag 27 april

Vandaag ligt de organisatie in handen van Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth en maakt men zich op voor Koningsdag. Na het succes van vorig jaar, begint men dit jaar ook in de ochtend met een Koningsdagontbijt. Het ontbijt start om 9:00 in Dorpshuus Hoeflo, de kosten voor dit ontbijt zijn 3,50 per persoon. Men kan zich opgeven door een e-mail te sturen naar oranjeverenigingharfsen@gmail.com onder vermelding van het Koningsdagontbijt.

Wanneer iedereen het buikje gevuld heeft, verzamelt men om 10.00 uur met de versierde fietsen, traptrekkers, kinderwagens. bij school. Daarna zal de optocht onder leiding van SDG starten en door het dorp gaan en eindigen op Ons Plein.

Rond 10:30 uur gaat men op Ons Plein de vlag hijsen en het Wilhelmus zingen. Voor iedereen die meedoet aan de optocht krijgt natuurlijk na afloop hiervoor een beloning.

Daarna zal om 10.45 uur de reizende poppentheater 'Dubbele Jan' de poppenkast verzorgen voor de peuters en kleuters. De voorstelling zal ongeveer 40 minuten duren.

Vanaf 11.15 uur kan men starten met de fietstocht. De kosten voor deze fietstocht is 3,50 euro per persoon. Tijdens de fietstocht zullen verschillende bezienswaardigheden in Harfsen de revue passeren.

Om 14.00 uur zal de band Deddeleft haar muziek ten gehore brengen. Tijdens het optreden zullen het Rad van Avontuur en La Dolce Barista uit Hengelo voor de inwendige mens zorgen.

Verder is ervoor de kleintjes een springkussen en scouting Gorssel zal deze middag op Ons Plein aanwezig zijn met verschillende activiteiten. Natuurlijk mag de vrijmarkt ook niet ontbreken.

Dit jaar start men eerder met de vrijmarkt. De vrijmarkt start vanaf 14:30 uur en is voor iedereen.

De avond start om 20.00 uur in Ons Gebouw met het toneelstuk Een beeld van een man gespeeld door toneelvereniging De Veldhoekers.

www.harfsen.nl/oranje

Meer berichten