Mieke Geerlink is samen met een collega spin in het web bij Gorssel.nl.
Mieke Geerlink is samen met een collega spin in het web bij Gorssel.nl. (Foto: )
De Vrijwilliger Centraal

Tomeloze inzet

"Mijn eerste vrijwilligerswerk deed ik als redactielid bij de Koninklijke Nederlandse Historische Vereniging. Dat was mijn eerste bestuursfunctie," zegt Mieke Geerlink uit Gorssel. Er zou nog veel vrijwilligerswerk volgen. Als bestuurslid van de Stichting Cultureel Werk Gorssel, secretaris bij de Dorpsraad Gorssel, redactielid bij de Historische Vereniging 'De Elf Marken' en samen met een collega spin in het web van de website Gorssel.nl (de laatste twee activiteiten doet ze nu nog)

Door Ina Stoel

"Ik heb een grote dadendrang, en vind het heerlijk met mijn hoofd te werken. Als er dan ook nog taal bij komt en uitdaging, dan ben ik helemaal in mijn element." Mieke heeft een grote tuin (ze doen elk jaar mee met 'Tuinrondje Gorssel') en drie hoogbejaarde zelfstandig wonende ouders, waar mantelzorg meer dan welkom is.

Toch blijft er bij haar voldoende energie over om dagelijks alert te blijven op nieuwtjes voor de website www.gorssel.nl. Deze website is ván en vóór Gorssel. Doel is het bevorderen van onderlinge saamhorigheid in het dorp en het uitwisselen van ideeën en 'zaken Gorssel betreffend'.

De redactie bestaat uit tien leden, waarbij Mieke naast het actuele nieuws het digitale prikbord beheert. Hierop staan berichten van en voor particulieren. Een groot succes, er staan gemiddeld zo'n 150 berichtjes op.

En Mieke vormt zo ongeveer de verbindende schakel tussen de gemeente Lochem en Gorssel. Ze houdt in de gaten wanneer er punten op de gemeenteagenda staan, die Gorssel aangaan en maakt daar een stukje van voor genoemde website. Én na afloop van een raadsvergadering.

Ze schat dat ze 15 uur per week druk is met deze website. Mieke is medeauteur van het boek 'Stoomtram Zutphen-Deventer 1926-1945'.

"Ik ben nieuwsgierig en een pietje precies. Ik wil haarfijn uitpluizen, hoe iets verlopen is. Zulk onderzoek komt een boek als dit alleen maar ten goede", lacht Mieke.

Ze was redacteur bij een uitgever en directiesecretaresse. "Dit betaalde werk ligt al een tijd achter me. Ik zit nu alweer jaren in de redactie van Ons Markenboek, het verenigingsorgaan van de Historische Vereniging De Elf Marken.

Soms moet ik achter kopij aan, ik verwerk deze en bewerk de teksten. Het kost veel tijd.

Dus eigenlijk heb ik al jaren een onbetaalde baan. Ik vind het gewoon erg leuk om te doen".

Meer berichten