Prijs voor filmgroep het Accent

Gorssel/ Lochem - Filmgroep het Accent uit Gorssel/ Lochem nam zaterdag 13 april deel aan het filmfestival van de Audiovisuele Vereniging Oost,de AVO.

Bij deze regionale vereniging zijn dertien filmclubs aangesloten uit de provincies Overijssel en Gelderland,oostelijk van de IJssel. Aan het festival namen zes clubs deel met in totaal veertien films.Deze werden voor presentatie beoordeeld door drie juryleden van de NOVA,de overkoepelende Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs.

Het Accent was met twee films op het festival vertegenwoordigd. De animatiefilm Making Whoopie van Annie en Hans Scherjon, en de reisfilm Öp en rond het Inlemeer in Myanmar van Gerda Bielderman.

Making Whoopie behaalde de tweede prijs en kreeg van de talrijke bezoekers de publieksprijs. De film heeft tevens een NOVA-nominatie gekregen en zal ook door de landelijke jury worden beoordeeld. De kans is daardoor aanwezig dat Making Whoopie wordt vertoond op het NOVA-festival dat 2 en 3 november wordt gehouden in de Schouwburg in Lochem.

Dat de film van Gerda Bielderman "Op en rond het Inle meer" de vijfde plaats behaalde is ook een resultaat waar ze trots op mag zijn,en samen met de film van Annie en Hans Scherjon is het een stimulans voor de filmgroep 'het Accent' om hun hobby bredere bekendheid te geven.

Veel mensen filmen tegenwoordig met een smartphone of tablet, maar daar blijft het dan vaak bij. Wilt u zien wat voor moois van de filmbeelden kan worden gemaakt met een goede montage, kom dan eens kijken op één van de clubmiddagen in 't Trefpunt in Gorssel. Bent u geinteresseerd, neem dan contact op met secretaris Tineke Lamberts, telefoon 0575-494134.

D.

Meer berichten