Groep Lions
Groep Lions (Foto: Bob Kempink)

Lions Deventer en Deventer Zuid helpen Openluchttheater Gorssel

Gorssel - In het Openluchttheater Gorssel wordt een permanente toiletgroep met opslagruimte gebouwd. Ook wil men al langer de plek van de voormalige vijver bestraten om daarmee een tweede podium, dichterbij het publiek, te realiseren. Tenslotte staat de beplanting er zieltogend bij vanwege te weinig water; een bron met sproeiinstallatie kan dit probleem oplossen.

De Lions Deventer (met hand- en spandiensten) en Deventer-Zuid (financieel) hebben de wensen gehoord en bedacht om te helpen. Op zaterdag 13 april stonden de eerste Lions al om 08.30 uur in de kou klaar om aan de slag te gaan. Om 09.00 uur was de groep van circa twintig personen compleet en kon de bouwcoördinator van de club, Jan Kappers uit Gorssel, de taken verdelen.

Het gebouw

Het gebouwtje was in ruwbouw gereed, echter aan de buitenzijde moesten nog de planken aangebracht worden. Dit heeft een ploegje van drie Lions opgepakt en aan het eind van de dag was de achterzijde en zijkant volledig dicht en keurig afgewerkt.

Tweede podium

De straatstenen waren gebracht en stonden in stapels in de berm van de Esdoornlaan; wel een flink eind van de podiumplek verwijderd. Geen probleem voor de Lions, handen uit de mouwen en de kruiwagens gepakt. Een groep van vier leden heeft de staartstenen gelegd en twee Lions hebben constant stenen aangevoerd.

Eind van de dag was het tweede podium prachtig en mooi strak bestraat!

Sproeiinstallatie

Daarvoor moesten lange sleuven gegraven worden met voldoende diepte. Een graafmachine is aangevoerd en na het nodige onderzoek naar het functioneren is ook dat prima gelukt . Mooie lange en voldoende diepe sleuven voor de slangen van de sproeiers die er ook gelijk ingelegd zijn. Met enkele simpele handelingen konden vervolgens de sproeikoppen aangesloten worden.

Al met al een zeer succesvolle dag die een mooie boost heeft gegeven aan de werkzaamheden voor het theater. We weten daarmee ook weer heel goed waar de Lions voor staan: “we serve”, een credo dat ze weer helemaal waar gemaakt hebben.

Meer berichten