Naeff
Naeff (Foto: Wout Klein)

Tentoonstelling over Lochemse industrie

Lochem - In de tentoonstelling ‘Made in Lochem’ maken bezoekers van het Stadshuus in Lochem kennis met de geschiedenis van de industrie van Lochem. Hun verhalen worden verteld aan de hand van unieke verhalen van acht bedrijven uit Lochem. De tentoonstelling wordt gehouden door het Historisch Genootschap Lochem, Laren, Barchem

In ‘Made in Lochem’ betreden bezoekers het verleden en heden van acht bedrijven uit Lochem. Van WILA, Safan, FreetimeCompany (Voordeeluitjes), ForFarmers, Mepal, SKL, Naeff en Innodeen (Kreunen). “Er zijn nu meer dan 110 bedrijven in Lochem. Dat aantal is te groot om hen allen onder de aandacht te brengen”, aldus Paul Roodbol.

Wat is er te zien?

Aan de hand van unieke foto’s, digitale beelden en andere materialen wordt duidelijk, hoe de industrie zich in Lochem heeft ontwikkeld. En het laat ook zien welk belang de infrastructuur voor Lochem betekent en waarom de bedrijven zich juist hier hebben gevestigd.

Opening, Informatiedag en open huis

De openingshandeling van de tentoonstelling gebeurt op woensdag 1 mei om 14.00 uur, door Hans Willemsen. De tentoonstelling duurt tot en met 26 juni. In deze periode zullen de deelnemende bedrijven op zaterdag 25 mei hun deuren open zetten. Zij houden dan letterlijk open huis.

Op vrijdag 17 mei is er een informatiedag, waarop bedrijven hun vacatures laten zien. En tenslotte op 6 juni zal Focko de Zee een presentatie verzorgen over de industrie van Lochem.

Boek

Naar aanleiding van de tentoonstelling zal ook een boek worden uitgegeven. Hierin wordt de geschiedenis van bijna 30 bedrijven beschreven. Dit boek is een initiatief van de auteur Focko de Zee zelf en zal eind 2019 verschijnen. Op de tentoonstelling kan men alvast een exemplaar bestellen.

Openingstijden

Van maandag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis.

Meer berichten