Anja Sprukkelhorst en Jan Willem Boon  staan in de startblokken voor het Barchkamp. (Foto: Arjen Dieperink)
Anja Sprukkelhorst en Jan Willem Boon staan in de startblokken voor het Barchkamp. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Barchkamp brengt Barchem bij elkaar

Vorig jaar werd voor de eerste keer het Barchkamp gehouden. Een sportief evenement voor jongeren, verdeeld over twee leeftijdsgroepen. Iedere groep had één overnachting. In totaal duurde Barchkamp 3 dagen.Vorig jaar deden 130 kinderen mee. Aankomend weekend is er weer Barchkamp.

Door Arjen Dieperink

BARCHEM - Daar liep hij, de man die stelt dat hij zijn eigen kapper is. Aan zijn haarbos herkent men hem vanuit de verte. Wij lopen Jan Willem Boon tegen het lijf op het terrein, bestuurslid van de voetbalvereniging Sportvereniging Barchem Vooruit (S.V.B.V.) en één van de vele betrokken bij de organisatie van het Barchkamp. "Wacht even, ik moet iemand erbij halen voor de foto." Een snelle sprint zorgde ervoor dat Boon in de kantine verdween om korte tijd later met Anja Sprukkelhorts naar buiten te komen. "Wil je een foto voor het grote spandoek van ons maken?" , was de reactie van Boon. Ik knikte ja.

Ondertussen maakten twee voetbalelftallen zich op voor de tweede helft. Een korte kreet van Jan Willem richting de scheidsrechter was voldoende om even te wachten met het spel. Snel werd de foto gemaakt voor het spandoek en waren wij snel van het veld af. Een korte tijd daarna zaten wij in de bestuurskamer. Anja Sprukkelhorts en Jan Willem Boon zitten namens de S.V.B.V. Barchem in de commissie die het Bachkamp organiseert. Boon zat achterover in zijn stoel en reageerde: "Wij doen dit als S.V.B.V. Barchem niet alleen. Het is een gezamenlijk gebeuren van onze voetbalvereniging met Barchemse Volleybal Club (B.V.C. '73 met circa 180 leden) en de gymnastiekvereniging Door Oefening Sterk (D.O.S. met circa 204 leden). Wij allen hadden een eigen kinderprogramma. De belangstelling liep toen langzamerhand terug. Uiteindelijk hebben wij besloten gezamenlijk Bachkamp te ontwikkelen. Een sportief samen zijn met een kamp." De spelen zijn over drie dagen verdeeld. Op 10 en 11 mei, respectievelijk vrijdag en zaterdag, zijn de activiteiten voor de jeugd van 6 - 12 jaar, op 11 en 12 mei (zaterdag en zondag) is het voor de leeftijdscategorie 13 - 16 jaar. Anja Sprukkelhorst pakt het draaiboek erbij. "De eerste groep kinderen komen vrijdagavond en worden aan de commissieleden voorgesteld. Wij vertellen iets over de regels van het kamp, brandplan, programma en verdelen ze in groepjes. Nadat ze de bedden, deze staan in de opgestelde tenten, hebben opgemaakt beginnen wij met de avondactiviteit, fotospeurtocht smileys. De avond wordt afgesloten met een kampvuur waar de kinderen hun marshmallow en koekje kunnen klaar maken." De volgende ochtend hebben ze een gezamenlijke activiteit met de groep 6 - 12 jaar. Deze laatste groep heeft zaterdagavond een GPS-tocht." De inschrijvingen zijn dit jaar hoger dan de eerste keer. Ieder kind dat in Barchem op school zit of in Barchem woont of gewoond heeft mag meedoen. Jan Willem Boon: "Het belooft een mooi Barchkamp te worden, wij zijn er klaar voor".

Info op Facebook @jeugdbarchem.

Meer berichten