PLUS Cornelis stelt AED beschikbaar aan buurtbewoners

Lochem – PLUS Cornelis stelt de AED van haar supermarkt dag en nacht beschikbaar voor buurtbewoners in nood. De supermarkt voelt zich, als Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland, medeverantwoordelijk voor het welzijn van de buurt. Door de AED dag en nacht beschikbaar te stellen, wordt de kans groter om slachtoffers van een hartstilstand snel te helpen.

AED aan de gevel

De AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat waarmee je door gedoseerde stroomstoten de hartslag weer normaal krijgt. Door een AED binnen zes minuten na een hartstilstand te gebruiken, vergroot je de kans op overleving aanzienlijk. De AED van PLUS Cornelis is aangemeld bij het landelijke oproepsysteem van HartslagNu en aan de gevel opgehangen om zo dag en nacht beschikbaar te zijn voor noodgevallen.

Van veel AED's is onbekend waar ze hangen, omdat ze niet geregistreerd zijn bij het oproepsysteem. Op dit moment zijn er zo'n 17.500 geregistreerde AED's, waarvan twee derde 24/7 beschikbaar is. In totaal zijn er zo'n 30.000 nodig om optimale hulp te kunnen bieden. De Hartstichting werkt aan een landelijk dekkend netwerk van deze 24/7 beschikbare en aangemelde AED's.

Een AED in de buurt kan levens redden

Floris Italianer, directeur Hartstichting: "Mooi initiatief van PLUS. Elk jaar krijgen zo'n 17.000 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Als je binnen zes minuten start met reanimeren en een AED inzet, is de overlevingskans het grootst. Dat PLUS Cornelis haar aangemelde AED op de gevel heeft opgehangen, helpt bij het verbeteren van de aanwezigheid van deze levensreddende apparaten in woonwijken. Ik roep andere bedrijven op ook hun steentje bij te dragen en hun AED buiten op te hangen en aan te melden, zodat deze 24/7 beschikbaar is."

PLUS wil positieve bijdrage leveren aan lokale samenleving

Naast het beschikbaar stellen van AED's, zet PLUS Cornelis zich op veel gebieden actief in voor de buurt. Zo helpt de supermarkt zwerfafval te voorkomen en houdt haar directe omgeving van de winkel schoon. Bovendien is de supermarkt actief sponsor van de lokale (sport)vereniging en werkt ze samen met de lokale voedselbank.

Meer berichten