Foto: JOOSTJOOSSEN

Bookstore Day

Zutphen - Op zaterdag 25 mei viert Nederland Bookstore Day. Met speciale uitgaven en bijzondere optredens. Bij Boekhandel Van Someren Ten Bosch leest Maartje Wortel voor uit haar pasverschenen boek Dennie is een star en vertelt Ad van Liempt over zijn spraakmakende biografie van Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork.

Maartje Wortel is een van de meest kenmerkende stemmen van haar generatie. Voor haar debuut Dit is jouw huis ontving ze de Anton Wachterprijs en haar laatste roman, IJstijd, won de BNG Literatuurprijs.

Ad van Liempt promoveerde deze maand op zijn studie naar Gemmeker. De kampcommandant was verantwoordelijk voor de deportatie van meer dan tachtigduizend joden vanuit Westerbork naar de vernietigingskampen. Meestal gaf hij persoonlijk, 'met een wenk met de hand', het vertreksein voor de treinen.

Bijna tweehonderd boekhandels, verspreid over het hele land, doen mee aan Bookstore Day. Zij ontvangen die dag ruim honderd schrijvers en dichters. Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken. Deze boeken en aanbiedingen zijn alleen op Bookstore Day te koop. Kijk op www.bookstoreday.nl voor een overzicht van alle speciale uitgaven.

Meer berichten