Geschiedeniscafé druk bezocht

Lochem - Voor de tweede keer vond zaterdag het geschiedeniscafé plaats in het Stadshuus. De belangstelling was opnieuw enorm. De voorzitter van het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem sprak “van een succesvolle bijeenkomst”.

De variëteit aan onderwerpen en de herkenbaarheid van de lokale geschiedenis lijken belangrijke ingrediënten voor het succes. De inleiders zorgden voor inspirerende presentaties, die bij de vele aanwezigen voor de nodige herkenning zorgde. Dit gold ook voor de quiz over de “verdwenen bedrijven”.

Na de primeur in januari was dit het tweede Geschiedeniscafé. Ook nu weer moesten stoelen worden aangesleept om iedereen een zitplaats te geven. Wout Klein, de coördinator van het geschiedeniscafé, is verheugd dat het concept lijkt aan te slaan. “De kracht zit in het afwisselende programma met korte presentaties en de grote afwisseling aan onderwerpen. Bovendien zijn de ongedwongen sfeer en de interactie met de aanwezigen sterke punten. Ik kijk er tevreden op terug”.

Veel bezoekers namen de gelegenheid ten baat meteen een bezoek te brengen aan de tentoonstelling Made in Lochem. Deze is nog te zien tot eind juni.

Het volgende Geschiedeniscafé staat gepland op zaterdagmiddag 5 oktober.

Meer berichten