Vele activiteiten tijdens Barchkamp

Barchem - Drie dagen kamp voor de jeugd uit Barchem en omstreken. Gymvereniging DOS, volleybalvereniging BVC ’73 en voetbalvereniging SVBV hebben de handen opnieuw ineengeslagen. Op het sportcomplex van SVBV aan de Maandagsdijk was op 10, 11 en 12 mei een kamp opgezet voor de jeugd van 6 tot en met 16 jaar waaraan honderdveertig kinderen deelnamen. Niet alleen de leden van de verenigingen waren welkom: maar ook de andere jeugd uit Barchem, Zwiep en Nettelhorst.

Om aan te sluiten bij de leefwereld van de kinderen had het kamp als thema: ”Barchkamp gaat digitaal”. Bij de meeste activiteiten kwam dit thema terug. Bij de fotospeurtocht op vrijdag moesten emoji’s worden gezocht op plekken in Barchem. Na het kampvuur gingen de kinderen van de basisschool slapen in legertenten op het voetbalveld.

De volgende dag startte na het ontbijt met een survival voor de kinderen. Vanaf 10.00 uur waren ook de oudere kinderen van de middelbare school aanwezig op het complex aan de Maandagsdijk. De eerste gezamenlijke activiteit van de kinderen was een QR-tocht over de velden. ‘s Middags deden ze mee aan een zeskamp, waarbij de stormbaan en het speciaal voor de survival opgezette parcours favoriet bleek. De jongsten werden tegen 17.00 uur opgehaald en de meesten vielen die avond thuis vroeg in slaap.

De oudere jeugd kon na het eten meedoen aan een klein sporttoernooi met volleybal en voetbal. Tegen de tijd dat het begon te schemeren vertrokken de kinderen op de fiets om in het bos een GPS-tocht te lopen. Enkele uren liepen ze aan de hand van coördinaten een tocht in het bos. Bij elk punt was er een opdracht. De avond werd gezellig afgesloten rondom het kampvuur.

Na het ontbijt begon de volgende dag met lasergamen, verzorgd door de jeugdcommissie van Contact Barchem.

Meer berichten