Foto: Annemarie Paalvast

Vrouwen van Nu in actie voor Pasmanmanege

Eefde - Voor Vrouwen van Nu was donderdagavond 9 mei de laatste afdelingsavond van dit seizoen. Deze stond geheel in het teken van een inzamelingsactie voor de Pasmanmanege in Eefde.

Bij de manege rijden zo´n honderdtwintig ruiters met een lichamelijke en/ of geestelijke beperking en circa tachtig niet-gehandicapte ruiters en amazones, en kan bestaan, mede door donaties van particulieren en organisaties. Een prachtig doel waar de Vrouwen van Nu graag een steentje aan bijdraagt!

Heel enthousiast heeft een aantal vrouwen, onder leiding van Annie Wichers, de hele vereniging gemotiveerd om bij te dragen: de één bracht tuinplantjes aan, een ander zelfgemaakte jam, er werd gebakken, kaarten en bloemstukjes gemaakt en iedereen ruimde haar huis op om de mooiste brocantespulletjes bij elkaar te zoeken. En op donderdagmiddag werd een gezellige markt ingericht in het Hart in Eefde.

Ingrid van Dijk van de Pasmanmanege vertelde die avond over het goede werk dat in de manege verricht wordt. Voorzitster van Vrouwen van Nu, Netje Roeterdink, vertoonde een zelfgemaakte film over genoemde activiteiten van de manege.

En daarna werd er verkocht. Ook de loten voor de loterij, waar mooie en lekkere prijzen voor ter beschikking waren gesteld, vonden gretig aftrek.

Aan het eind van de avond waren de kramen bijna geheel uitverkocht. De opbrengst bedroeg maar liefst 1400,00 euro. Onvoorstelbaar wat deze enthousiaste en actieve vrouwenvereniging voor elkaar heeft gekregen.

Afgelopen zaterdag werd de cheque door Annie Wichers overhandigd aan de Pasmanmanege, die hier erg blij mee was. Al is er altijd meer geld nodig; met dit bedrag kan men weer broodnodige materialen kopen om zo haar goede werk voort te kunnen blijven zetten.

Meer berichten