De dames Laura van der Linde, links, en Marian Neels nemen een voorproefje op het fietsen. (Foto: Arjen Dieperink)
De dames Laura van der Linde, links, en Marian Neels nemen een voorproefje op het fietsen. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Fietsen voor het goede doel

Proeven en fietsen, een initiatief van de Lions Club Markelo - Lochem (dames en heren). De opbrengst komt ten goede van onder meer de Kledingbank Goed Lochem en de Joanne Foundation. Veel lokale ondernemers ondersteunen het initiatief, alleen dient het weer aankomende zondag ook mee te spelen.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - "Lions club, ik had er voorheen het beeld erbij van oude mannen, in rode broeken, rijdende in oude Volvo's naar de golfbaan," aldus de huidige vice-president van de Lions Markelo-Lochem Mixed, Laura van der Linde. Waarom ze toch bij de Lions Club is gekomen? "Ik ken Rob Schuurman, hij zit bij de Lions. In eerste instantie vond ik het niets voor mij om erbij te zijn, maar ontdekte snel dat je bij de Lions iets kunt betekenen voor mensen die het iets minder hebben. De sfeer is leuk en vriendelijk en persoonlijk leer je er veel. Drie jaar geleden ben ik lid geworden. Trouwens wij zoeken nog steeds leden. Eén keer per jaar houden wij de fietstocht. De opbrengst gaat naar een goed doel.

De kledingbank Goed Lochem is zo'n doel dat een deel van de opbrengst van de fietstocht mag ontvangen." Aan tafel knikt Marian Neels instemmend mee. Neels is voorzitter van de kledingbank Goed dat in het Stadshuus aan de Markt is gevestigd. "Wij zijn een stichting die tot doel heeft het verstrekken van kleding en aanverwante artikelen aan de inwoners van de gemeente Lochem, waarvan de financiële situatie het niet (meer) toelaat om het zelf te kunnen kopen. Alle steun, hoe klein dan ook, is bij ons van harte welkom. Wij vinden het geweldig dat de Lionsclub Markelo - Lochem Mixed onder meer voor de kledingbank Goed wil inzetten door het organiseren van Proeven en Fietsen."

De fietstocht begint op zondag 19 mei, tussen 10.00 en 12.00 uur bij De Schöppe aan de Oude Borculoseweg7 in Markelo en strekt 35 kilometer uit in door het Twentse landschap en de Achterhoek. Laura: "De route kent rustige landwegen en prachtige fietspaden die leiden langs pittoreske boerenbedrijven en verborgen plekjes. onderweg zijn er een aantal verrassende elementen. Hierbij krijgt de deelnemer iets lekkers te eten en te drinken," zegt Laura. Zelf fietst Van der Linde niet mee daar zij als duizendpoot midden in de organisatie zit. "Zondag kan Marian Neels de cheque van ons in ontvangst nemen."

Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden op de site:

www.proevenenfietsen.nl

Meer berichten