Voorzitter Sportclub Lochem Ger ten Asbroek is er klaar voor. Gaat Sportclub Lochem opnieuw geschiedenis schrijven?
Voorzitter Sportclub Lochem Ger ten Asbroek is er klaar voor. Gaat Sportclub Lochem opnieuw geschiedenis schrijven? (Foto: )

SC Lochem opnieuw naar tweede klasse?

Lochem - Het is 18 mei 1969. Sportclub Lochem heeft net haar 50-jarig bestaan gevierd en speelt op het veld van AZC uit Zutphen een beslissingswedstrijd tegen VVO uit Velp. Inzet van het duel: promotie naar de tweede klasse. Ruim 3500 toeschouwers zijn getuige van winst van Lochem. Het feest in Lochem is enorm. Voor het eerst in haar geschiedenis promoveert Sportclub Lochem naar de tweede klasse KNVB. Een van de gevierde spelers en grote talenten bij Lochem is de dan pas 19-jarige Henri Golstein.

Zondag 19 mei aanstaande, 50 jaar en een dag (!) na die legendarische wedstrijd tegen VVO, kan Sportclub Lochem opnieuw geschiedenis schrijven. Dan staat de topper tegen Wijhe '92 op het programma. Beide ploegen staan gezamenlijk bovenaan in de derde klasse B en als er gewonnen wordt, pakt Lochem met nog een wedstrijd te gaan, de koppositie in de derde klasse B. In dat geval heeft Lochem een week later tegen KCVO aan een punt genoeg om kampioen te worden en te promoveren naar de tweede klasse. Henri Golstein is er opnieuw bij, nu als trainer. Het bestuur van Lochem verwacht meer dan duizend toeschouwers, een fantastische ambiance en een kolkend sportpark De Elze. U weet dus wat u aanstaande zondag te doen staat.

ZONDAG 19 MEI 14.00 UUR
SPORTCLUB LOCHEM 1 - WIJHE 1

Meer berichten