Peter Bakker, Hans Lammertink en Aart Eelings. Kampioen Logo driebanden, klasse 4. (Foto: Arjen Dieperink)
Peter Bakker, Hans Lammertink en Aart Eelings. Kampioen Logo driebanden, klasse 4. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )
Sport

Gezelligheid bij Biljartclub Bousema

De oprichters in 1952 van de biljartvereniging Paasberg konden toen niet bevroeden dat hun vereniging meer dan een halve eeuw later tot het biljartcentrum van de regio zou gaan behoren. Met vijf biljarttafels is zalencentrum Bousema voor Lochem en omgeving het walhalla voor de biljarter.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Afgelopen week was het met het biljarten weer een drukte van belang. in zalencentrum Bousema. De biljarters Peter Bakker, Hans Lammertink en Aart Eelings lieten hun kunnen op het biljartlaken zien. Later op de avond werd het drietal van Bousema 6, kampioen in de klasse 4 van de Logo (Lochem Goor) driebanden. Met een beker werden ze vereerd. Woordvoerder Renate Karssenberg - Hoorneman: "Ik biljart zelf zo'n vijf jaar. Het is een prachtige en een verslavende sport. Iedere nieuwe positie van de ballen zie ik als een puzzel die opgelost moet worden. Ik leer veel hoe anderen spelen. Wij hebben nu vijftien verschillende teams met in totaal 87 leden. In 2015 kregen wij een fusie tussen de Lochemse biljartverenigingen Driebanden Lochem, Paasberg en Tot ons plezier en ging men verder onder de naam Biljartclub Bousema." De biljarters hebben beschikking over drie kleine matchtafels in het café en twee grote matchtafels achter in de zaal, een aparte ruimte. Op elk biljartniveau kan er worden gespeeld in de spelsoorten driebanden groot, driebanden klein, Kader en Libre."

Naast de officiële verenigingen is er ook nog de recreatieve club met een tiental vaste spelers. Renate: "Deze vaste biljarters, Dubbelrond, zijn bij ons gekomen na de sluiting van café De Valk en spelen al zo'n 20 jaar op de vrijdagavond van oktober tot en met mei in het café aan één van de kleine matchtafels. "

Met regelmaat komt de Nederlands zesvoudig kampioen biljarten in Libre, Hans Klok, ook bij Bousema aan. Renate: "Hans Klok geeft met regelmaat biljartclinics bij feesten of een bedrijfsuitje. Indien je je moyenne (gemiddeld haalbaar voor een biljarter) wil verbeteren, kan Klok je goed trainen. Ook mentale training is dan zeer belangrijk. Zijn lijfspreuk is niet voor niets, geen illusies, wel effect."

Bousema biedt ook onderdak aan eredivisie driebanden groot met de wereldkampioenen Tayfun Tasdemir en Murat Naci Coklu.

Het biljartseizoen loopt deze maand ten einde. Karsenberg: "Geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij ons te komen kijken of informatie te krijgen over deze mooie sport. Wij spelen ook regelmatig uit. Je behoeft niet in competitie te spelen, ook recreatief is het mogelijk hier te komen biljarten. Wel adviseren wij van tevoren contact met ons op te nemen of de biljartafel beschikbaar is. Ook bij ons zijn nieuwe leden, jong of oude, man of vrouw, van harte welkom."

Ondertussen laten de kampioenen Bakker, Lammertink en Eelings zich in het zonnetje zetten door de aanwezige belangstellenden.

www.bousemahoreca.nl/biljart

Meer berichten