Oproep: foto's 150-jarig bestaan Schouwburg Lochem en De Vereenigde Societeiten

Lochem - Op 15 september 1869 werd de feestzaal van De Vereenigde Sociëteiten geopend, nu beter bekend als Schouwburg Lochem. Dat betekent dat men dit jaar 150 jaar bestaat. Schouwburg Lochem en De Vereenigde Sociëteiten werken samen aan een tentoonstelling over deze 150 jaar en daar heeft men uw hulp hard bij nodig!

De tentoonstelling is op zaterdag 14 en zondag 15 september.

Men is op zoek naar foto’s, tekeningen, ansichtkaarten, toegangskaartjes, posters, krantenknipsels, materialen, verhalen en informatie over de schouwburg en de in 1869 gebouwde feestzaal die aan de schouwburg voorafging. Men wil graag weten wie er door de jaren heen gebruik heeft gemaakt van de feestzaal/ schouwburg. Men is ook benieuwd waarvoor de schouwburg in de oorlogsjaren en na de bevrijding is gebruikt.

Aanleveren

Men zou heel graag deze spullen ‘lenen’ of kopieën maken van de documenten.

Vanaf dinsdag 4 juni zullen er in de hal van Schouwburg Lochem prikborden staan. Men kan hierop zelf een foto(copy) komen opprikken. Men hoopt dat men vele borden vol krijgen zodat men uiteindelijk een prachtige fotowand krijgt waar men zelf aan heeft meegewerkt. Men kan foto’s en overige spullen langsbrengen van dinsdag tot en met vrijdag, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur.

Wie digitaal bestanden aan wil leveren: voor de periode 1869-1967: Wim Bredewout van de Vereenigde Sociëteiten. Het materiaal (of een kopie of foto ervan) zal worden gebruikt voor een tentoonstelling in het sociëteitsgebouw naast de schouwburg. Voor de periode na 1967: Marit Luttmer – Schouwburg Lochem: events@schouwburglochem.nl. Het materiaal (of een kopie of foto ervan) zal worden gebruikt voor een tentoonstelling in de schouwburg.

Meer berichten