Opening verbouwde J. van der Hoevenschool in Epse

Epse - Burgemeester Van 't Erve heeft vrijdag 7 juni de verbouwde J. van der Hoevenschool geopend. Dat deed hij door het nieuwe logo te onthullen. De burgemeester werd daarbij geholpen door Do, de mini-burgemeester van de scholierenraad en leerling uit groep 7.

Nadat directeur Rinko Kuil de school liet aftellen, werd door de beide burgemeesters een groen doek verwijderd. Achter het doek kwam een groot (Nachtwachtformaat) schilderwerk tevoorschijn. Kunstenares Tanja Papez heeft het logo van de school verwerkt in een spelend landschap. Aansluitend werden de kinderen, ouders en de genodigden uitgenodigd om het nieuwe leerplein van de school, onder het genot van een frisje, een kopje koffie/thee en een petit fourtje(met logo), te bewonderen.

Leerplein

J. van der Hoevenschool in Epse is in 2018 en in het voorjaar van 2019 verbouwd. De gemeenschappelijke ruimte de Brink is heringericht als leerplein. De school in Epse is een Thinking for Learning school. Van der Hoevenschool daagt de leerlingen vanaf groep 1 tot en met groep 8 uit in ‘nieuwsgierig zijn, kritisch kunnen denken, initiatief tonen, verantwoordelijkheid nemen, doorzetten, doelgericht zijn ….’ Zo maar een greep uit een aantal vaardigheden en attituden waarvan J. van der Hoevenschool vindt dat ze belangrijk zijn en passen bij de 21e eeuwse vaardigheden. Op het leerplein kunnen kinderen opdrachten uitvoeren in het kader van Thinking for Learning en samenwerkingsopdrachten. Daarnaast biedt het leerplein mogelijkheden voor groepsdoorbroken activiteiten en zelfstandig werken voor kinderen.

Brinklokaal

Grenzend aan de Brink heeft de school een nieuw Brinklokaal gekregen. Ook in dit lokaal zijn leerlingen actief met oa Thinking for Learning activiteiten. Daarnaast heeft de plusgroep, waar meer-begaafde leerlingen extra worden uitgedaagd, in het Brinklokaal haar plekje gevonden.

Opbergruimte

J. van der Hoevenschool heeft met de verbouwing een aantal praktische knelpunten opgelost. Zo heeft de school nu de beschikking over een grote bergruimte waar de buitenschoolse opvang, de tussen-schoolse opvang en de school zelf hun benodigdheden kunnen opbergen. De ruimte biedt zelfs plaats om de grote podiumelementen, die gebruikt worden voor musicals ed, een plaatsje te geven.

Keuken

De leerkrachten van school zijn niet vergeten. Het team van J. van der Hoevenschool heeft na de verbouwing de beschikking over een goed geoutilleerde keuken/lerarenkamer.

Entree

Samen met de ouderraad, de tuinploeg en de PR werkgroep heeft de school de entree van het gebouw een modern, speels en eigentijds karakter gegeven. Het schoollogo is groot op de muur naast de ingang geschilderd. En de ouderraad heeft voor het nieuwe logo een aantal bankjes laten plaatsen om zo ook voor ouders een fijne ontmoetingsplaats te maken als de kinderen naar school worden gebracht en worden opgehaald. De tuinploeg heeft het geheel gecomplementeerd met een verzorgde tuin.

Meer berichten