Enkele JO 17  spelers van SVBV Barchem, met de beker. Rechts trainer/coach Dinand Pardijs. (Foto: Arjen Dieperink)
Enkele JO 17 spelers van SVBV Barchem, met de beker. Rechts trainer/coach Dinand Pardijs. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )
Sport

Barchem wint de Zwaluwbeker

Afgelopen donderdag was er nog een kleine groep van het team in training. De anderen hadden na hun prestatie van het weekend er voor gekozen iets anders te doen. Het team, Jongeren Onder 17 (JO17) van Sportvereniging Barchem Vooruit had een prachtige prestatie geleverd.

Door Arjen Dieperink                

BARCHEM - Trainer en coach Dinand Pardijs (54) is geen onbekende in de lokale voetbalwereld. De Jongeren Onder 17 jaar traint hij pas één jaar. In totaal geeft hij al meer dan 20 jaar voetbaltraining. Afgelopen weekend won JO17 tegen NEO-Borne op neutraal terrein, Wilhelminaschool Hengelo Overijssel, met 2 - 0. Hierdoor won JO17 de Zwaluwen Jeugdbeker van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond district Oost 2018/19. Dinand Pardijs is er zichtbaar trots op. "Een prestatie die zo ver ik mij kan herinneren nog nooit door onze vereniging is behaald".

Op de vraag of het aan zijn training- en coachingscapaciteiten het eindresultaat te danken is, stelt hij zich bescheiden op. "Het betreft hier goede voorbereiding die ze ook van andere trainers hebben gehad. De 'poppetjes' vielen op de juiste plek. De spelers op de juiste positie hebben waar men zich goed bij voelt is essentieel. "Terwijl elders op het veld een ander team aan het trainen is schuiven enkele spelers bij Dinand Parijs aan. De gewonnen KNVB-beker staat pontificaal midden op de tafel te blinken in de zon. Eén van de spelers is de vijftienarige Jorn Kok. Vanaf zijn tiende speelt hij voetbal bij Sportvereniging Barchem, de prettige sfeer, saamhorigheid en sportiviteit zijn voor hem belangrijke punten om te voetballen.

JO 17 traint met haar 14 spelers op de dinsdag- en donderdagavond. Spitsspeler, vijftienjarige Sam Verkerk is sinds het tweede seizoen weer terug in de voetbal. Ook hij onderstreept de mening van Jorn Kok. Op de vraag hoe hij het afgelopen seizoen heeft gescoord, zegt hij lachend: "Heb er wel een paar gemaakt". Keeper Allerd Hofmeijer, eveneens vijftien jaar, is de meest spraakzaamst van de aanwezige spelers. "Ik heb eigenlijk teveel ballen doorgelaten, het had beter gekund". Hierop corrigeerde Dinand Pardijs hem. "Je had gewoon dit seizoen weinig te doen." Daarna nam Pardijs het woord over. "Wij zijn met twee bussen en enkele auto's naar Hengelo Overijssel geweest. In eerste instantie was er gezonde spanning toen ons team op het veldpositie in nam. Vrij snel speelde men door de spanning in. Het was warm weer en wij speelden op kunstgras. De zesendertigste minuut was de stand 1 - 0, ideaal om vlak voor de rust de tegenstander te demotiveren.

Na de rust kwam de tegenstander sterker terug, zonder grote kansen. Ons team stond als een blik. Tijdens de zeventigste minuut werd met een corner 2-0 gescoord. Toen wij in Barchem bij ons clubgebouw aankwamen, werden wij groots onthaald. De dag hebben wij gezamenlijk afgesloten met een barbecue."

Meer berichten