PopPlay, Buddy Wendersteyt en Dianne Marsman tijdens hun optreden in The Thirsty Traveler. (Foto: Arjen Dieperink)
PopPlay, Buddy Wendersteyt en Dianne Marsman tijdens hun optreden in The Thirsty Traveler. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Try out PopPlay in The Thirsty Traveler

Het was een bijzondere uitnodiging. Op een bestelbriefje van Grolsch stond: 'Besloten, 8 juni, 20.00 uur, Try out, PopPlay. The Thirsty Traveler, voorzien van adres en aangevuld met de tekst 'Achterom komen'. Het is geen onbekende Lochemer die de uitnodiging verstrekte, reden temeer om er heen te gaan.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Zaterdagavond, de genodigden voor de Try out komen The Thirsty Traveler (de dorstige reiziger) binnen druppelen. Men is te gast bij Wilma en Rene. "Zet de achternaam niet in de krant, bekenden weten wie ik ben en behoef geen onnodig bezoek", is de reactie van René. The Thirsty Traveler is door René een verbouwde schuur, voorzien van een gezellige zithoek en een barretje met enkele krukken. Het geheel is warm aangekleed, de wanden voorzien van onder meer zijspancrossfoto's. Twee krukken, microfoons, versterker en een gitaar zijn aanwezig om PopPlay te kunnen laten optreden. PopPlay bestaat uit Buddy Wendersteyt en Dianne Marsman.

Het duo is geen onbekende in de popwereld. Buddy Wendersteyt (58) heeft zijn sporen als gitarist/ zanger ruimschoots verdient in de popmuziek. Van Boyce to Bounce naar de Jan Ottink Band, via Vunzing naar The Lochmessclann. Daarnaast speelde hij een aantal jaar samen met Thirza Temmink in het akoestische duo 'Popplay'. Buddy Wendersteyt: "Van jongs af aan speel ik op mijn gitaar popmuziek. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Het is en deel van mijn leven. Thirza Temmink is kort geleden gestopt met 'PopPlay'. Ik ben op zoek gegaan naar een vervangende zangeres. Uiteindelijk is het Dianne Marsman geworden." Het duo kent elkaar uit de tijd van de Jan Ottink Band. Dianne Marsman is ook vele jaren de zangeres geweest met Jan Ottink, waarbij men als duo op trad. Dianne: "Vanaf begin jaren negentig was ik zangeres bij de Jan Ottink Band en het latere duo HaDieJan!. Door ziekte ben ik tijdelijk, noodgedwongen, gestopt met mijn muzikale carrière tot dat Buddy een zangeres zocht en ik weer lekker in mijn vel zit was de zaak snel beklonken."

Terwijl het duo zich opmaakt om de eerste vier covernummers te gaan spelen tapt René enkele pilsjes. "Wilma en ik kennen Buddy en Dianne vanuit de Jan Ottink Band, Ik was daar voor alles. Was de chauffeur, bouwde het podium op, zorgde voor de bekabeling, enzovoort. In die tijd hielp mijn Wilma ook mee. Wij kennen derhalve het duo zeer goed", aldus René.

Ondertussen nam Dianne aan de linker kant van Buddy plaats. Rene kijkende naar PopPlay: "Ik heb toen tegen Buddy en Dianne gezegd, kom eens een keer in deze ruimte optreden voor een geselecteerd gezelschap. Dat is anders dan in de keuken van Dianne te oefenen. "PopPlay speelt akoestische (rock)ballads, country, rock- en popsongs. Inmiddels is het duo al veel gevraagd. Boekingen zijn er al voor het Reurpop festival (14, 15 en 16 juni) en op de tiende editie van Lochem Pop meets harmony op zaterdag 13 juli.

Meer berichten