Voorzitter SV Harfsen Eddie Leunk op het terras ' Ons Plekkie' . Foto: Arjen Dieperink
Voorzitter SV Harfsen Eddie Leunk op het terras ' Ons Plekkie' . Foto: Arjen Dieperink (Foto: )
Sport

Harfsen geeft jeugdvoetbal toekomst

Het was een drukte van belang bij de voetbalvereniging SV Harfsen. Het voetbalveld, gelegen tussen het bos en de velden aan de Reeverweg 36a, geeft een verzorgde indruk. De teams van Harfsen 1 en Sportlust Glanerbrug 1 maken zich op het veld op voor de competitie 3e/4e klasse.

Door Arjen Dieperink

HARFSEN - Vanuit de kantine van SV Harfsen heeft men een prachtig zicht op het speelveld. Voorzitter van SV Harfsen Eddie Leunk neemt aan de tafel plaats. ,,Ik blijf wel tijdens het interview met één oog naar het veld kijken hoor, mijn zoon Jochem speelt ook in het eerste mee", is zijn eerste reactie. De jeugdteams van SV Harfsen staan aan de vooravond van nieuwe ontwikkelingen. Eddie Leunk: ,,Ik ben een geboren en getogen Harfsenaar. Ben als voorzitter trots wat wij in ons dorp en in onze vereniging presteren. De harde kern gaat 's ochtends om vijf uur uit bed om het veld te besproeien, daarom ligt het speelveld er zo mooi bij." Om de toekomst van SV Harfsen veilig te stellen is het bestuur met de ouders en de (jeugd)spelers in overleg geweest.

Leunk: ,,Onze vereniging telt 125 leden. Wij hebben eigenlijk te weinig jeugdleden om de jeugdteams goed te vullen. Qua leeftijd en fysiek liggen de jeugdleden in één team te ver uit elkaar. Tevens spelen enkele meisjes in het team mee. Wij zijn in het voorjaar in gesprek gegaan met onze leden. Dit was zeer constructief. Wij zijn met SV Almen in gesprek gegaan. Die vereniging heeft hetzelfde probleem, tevens zijn wij als verenigingen ten aanzien van mentaliteit en samenstelling wel gelijk. Uiteindelijk besloten wij gezamenlijk het probleem aan te pakken. Er is een Samenwerkende Jeugd Organisatie Almen Harfsen (SJO) opgericht. De KNVB eist hierbij dat deze organisatie minimaal 3 jaar bestaat. In het bestuur van de SJO zitten drie leden van iedere vereniging. Vanaf het nieuwe seizoen heeft de SJO zeven jeugdteams. Dit impliceert dat ieder kind op zijn of haar niveau kan gaan spelen. Op die manier wordt het voetballen ook leuker en wij verwachten er een zuigende werking van."

De teams trainen en spelen tot de winterstop in Almen of in Harfsen, na de winterstop wordt er omgeruild. ,,Eén van onze ere-leden was Henk Plekkenpol. In 2016 is hij ons ontvallen. In zijn nalatenschap had hij ook een bedrag aan onze vereniging toebedacht. Het geld hebben wij met onder andere de bijdrage van de Club van 100 een terras naast de kantine gebouwd. In Harfsen kennen wij "Ons Plein" en " Ons gebouw" , derhalve was de naam " Ons Plekkie " snel bedacht. Het naambord moeten wij nog ophangen. Ondertussen behaalde SV Harfsen tot de rust een voorsprong van 2-0, Tijdens de tweede helft werd het 4-0. Sportlust Glanerbrug 1 kwam terug en de eindstand werd 5-4. SV Harfsen kan met deze eindstand op zaterdag 8 juni, op neutraal terrein, spelen tegen de 3e klasser Voorwaarts Vriezenveen .info: www.svharfsen.nl

Meer berichten