Jelle Heijink (links) en Thomas Groot hopen op een grote opkomst.
Jelle Heijink (links) en Thomas Groot hopen op een grote opkomst. (Foto: )
Sport

Kom gratis voetballen op de Markt

Lekker een balletje trappen op de Markt kan je normaal een gesprek opleveren met de agent. Maar aankomende zaterdagmiddag is het toegestaan. Twee stagiairs van de Stichting Welzijn Lochem organiseren 'Voetballen op de Markt'. Een manier om de jeugd naar buiten te krijgen, weg van de tablet en de mobiele telefoon.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Jelle Heijink en Thomas Groot komen beiden uit Lochem en zitten op Aventus in Apeldoorn. Voor hun MBO-afronding lopen de twee als stagiairs bij Stichting Welzijn Lochem, SWL. Thomas Groot (19 jaar): "Wij zijn in februari met onze stage begonnen en het eindigt op 5 juli. In principe zijn we al voor onze opleiding geslaagd." Het evenement 'Voetballen op de Markt' , is het laatste project die de twee jonge heren voor SWL organiseren. Beiden zijn in de organisatie bij het Jongerencentrum ingedeeld. In eerste instantie hadden ze het idee om het voetballen op de zogenaamde kleine markt (Bierstraat) te organiseren. Het probleem waar men tegenaan liep waren zeven terrassen van de horecagelegenheden. Tijdens het evenement zijn er drie opblaasbare velden. In deze velden worden de toernooitjes gespeeld. Eén tegen één of twee tegen twee. Jelle Heijink en Thomas Groot hebben een duidelijke insteek met het evenement. Het doel is om sport en beweging in de buitenlucht te promoten. Ook al zijn de stagiairs opgegroeid met mobieltjes en tablet, toch willen ze de jongeren aansporen, die veel alleen binnenshuis te gamen, uit te dagen om te komen voetballen in het centrum van Lochem. Het evenement begint om 14.00 uur en duurt tot 21.00 uur. "Wij kunnen er pas om twee uur 's middags beginnen omdat er eerst een biologische markt is. Wij hebben geprobeerd of men ergens anders kon staan. Het was een goed gesprek en uiteindelijk hebben we afgesproken dat de biologische markt na sluiting snel opgeruimd is zodat wij om twee uur kunnen beginnen," vertelt Jelle Heijink. Zelf spelen de twee Lochemers niet mee. Thomas Groot is er duidelijk in: "Wij doen niet mee omdat we als organisatoren wel een vinger aan de pols dienen te houden. Er is voor ons tijdens het voetballen genoeg te doen."

Jongeren van 10 tot en met 23 jaar kunnen zich gratis aanmelden. Onder genot van ijs van Prego, fruit en water van supermarkt Plus Cornelis en ranja van het jongerencentrum wordt die en leuke en sportieve dag. Aanmelden kan men tot 29 juni via e-mail voetballenopdemarkt@gmail.com .

Jelle Heijink vindt "Het 'Voetballen op de Markt' wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Welzijn Lochem, KNVB, V.V. Sportclub Lochem en Multicopy. Door de activiteiten die wij als stagiaires voor SWL jongerencentrum mochten organiseren, hebben langzamerhand meer jongeren het centrum gevonden. Er is een duidelijke stijging waar te nemen."

Meer berichten