Foto: Klik&Klaar
Sport

Mette en Puck's Running Team eindigt in topklassement

Harfsen - Het team uit de regio dat heeft meegedaan aan de illustere sponsorloop voor de Ronald McDonaldhuizen heeft de top 3 gehaald. De lopers en begeleiders, die deelnamen ter herinnering aan Mette en Puck Roesink uit Harfsen leverden een uitstekende prestatie.

Tijdens de uitputtende race legden de tien lopers binnen de voorgeschreven 24 uur 240 kilometer af en verzamelden ze een sponsorbedrag van ruim 23.000 euro. Hiermee eindigden ze op de tweede plaats in het landelijk klassement voor de groene trui.

Het team uit bestond uit maar liefst zestien personen, lopers, begeleiders, twee busjes en diverse fietsers. Ook waren vele supporters naar de route gekomen om Mette en Puck's Running Team aan te moedigen. Het hele team voelde zich dan ook zeer gelukkig en trots na afloop.

Terwijl de groep werd binnengehaald op het nummer "Walking on Sunshine", een nummer wat de familie vroeger met vier man sterk in de auto altijd voluit meezong, vloeiden de emotionele tranen rijkelijk toen men eenmaal over de finish was. Aan alle inspanningen die een half jaar duurden, was een einde gekomen en het was allemaal absoluut niet voor niets geweest. Gesterkt door alle support, in elk mogelijk denkbare vorm gegeven, blijft het team achter met alleen maar positieve gevoelens.

Een topweekend voor alle deelnemers, die in estafettevorm van Den Haag via Rotterdam, Utrecht en Amsterdam weer naar Den Haag snelden.

Onderweg kwam men langs vele Ronald McDonald Huizen en men werd overal enthousiast ontvangen.

De vele teams trokken een kleurrijk lint door west Nederland, totaal deden maar liefst 36 teams mee en men liep op de meest uitzonderlijke plaatsen. Zo kwam men langs de startbanen van Schiphol, maar ook op hele rustieke plekjes langs de Utrechtse Vecht. Het ging dwars door Amsterdam maar ook door stille dorpjes in het groene hart van Nederland.

Een topweekend niet alleen voor alle deelnemende teams maar ook voor de Ronald McDonald Huizen die dankzij alle donaties een recordbedrag van meer dan 1,4 miljoen euro hebben mogen ontvangen.

Het was een onvergetelijk avontuur, bikkelen door de nacht, vechten tegen de vermoeidheid, door de verzuring heen er toch nog een schepje bovenop doen en laten we over de verzengende hitte maar even zwijgen... de deelnemers van het Mette en Puck's Running Team zullen tot in lengte van dagen zich dit bijzondere hartverwarmend enthousiaste evenement blijven herinneren.

Meer berichten