Foto:
Sport

Tropisch tennistoernooi in Gorssel

Gorssel - In de laatste week van juni houdt LTC Gorssel traditiegetrouw het Zomer Markepaaltoernooi. Met temperaturen boven de 30 graden was het flink puffen voor de tweehonderd deelnemers. Om het hoofd koel te houden kregen de teams voor elke wedstrijd een koelbox met water, fruit en lekkernijen.

"Het is wel vaker warm geweest, maar dit maakten we nog niet eerder mee", vertelt Gerton Albers van de toernooicommissie. "Dinsdagavond gingen teams met 36 graden de baan op en ook in het weekend was het tropisch." Gelukkig was het enthousiasme van de deelnemers er niet minder om. "We hebben iedereen geadviseerd om het rustig aan te doen en drinkpauzes te nemen. Maar ja, het blijft ook een sportief evenement en ook in de hitte wil je winnen."

Het Zomer Markepaaltoernooi is één van de populairste tennistoernooien van de regio. Albers: "Voor elke tennisclub is het lastig om teams enthousiast te krijgen voor een meerdaags toernooi. Doorslaggevend is dan toch de gezelligheid op de club. Wij hebben een enthousiaste toernooicommissie en barcommissie. Met live muziek, hapjes en drankjes maken we er elke wedstrijddag een feestje van. Het aantal inschrijvingen voor het Zomer Markepaaltoernooi stijgt weer in de afgelopen jaren. Daar zijn we als club ontzettend trots op."

Tijdens het 35-plustoernooi werd op alle niveaus getennist. "Het leuke is dat iedereen mee kan doen. Of je nou geoefend bent of een beginner. Sommige deelnemers namen voor het toernooi nog een aantal lessen bij onze nieuwe tennistrainer. Kijk, dat noemen we sportiviteit!"

In januari 2020 staat het Winter Markepaaltoernooi op de agenda. Ook kennismaken met tennis? Kijk op www.ltcgorssel.nl voor meer informatie en een tropische fotogalerij.

Meer berichten