Marian Duistermaat - Kappert ontving van haar kleindochter Roos Meijer de bloemen. In het midden René Trekop. (Foto: Arjen Dieperink)
Marian Duistermaat - Kappert ontving van haar kleindochter Roos Meijer de bloemen. In het midden René Trekop. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Kleindochter verrast 60-jarig lid

Tussen de coulisses van de Lochemse schouwburg was het afgelopen zaterdagavond een drukte van belang . Het was de jaarlijkse uitvoering van de gymnastiekvereniging Brinio. Groepsgewijs traden de jongeren van Brinio op, gadegeslagen door de vaders, moeders, opa's en oma's en vele andere belangstellenden.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - In de hoek van de coulisses stond een meisje met een grote bos bloemen. Zij was uit haar groep gehaald om de bos bloemen straks aan iemand te overhandigen. Op de vraag hoe zij heet, laat ze staande naast haar begeleidster weten: "Roos." Roos Meijer is tien jaar. Een paar minuten geleden werd haar verteld of zij een bos bloemen aan haar oma wou geven.

De laatste uitvoering voor de pauze loopt langzaam ten einde. De deelnemers worden met applaus bedankt voor hun inzet. De voorzitter van Brinio, René Trekop betreedt het podium. De spanning is bij Roos op het gezicht af te lezen. Nu is het bijna haar beurt. René:" We willen even van de gelegenheid gebruik maken om iemand in ons midden even in het zonnetje te zetten."

Daarna memoreert hij enkele punten uit de Briniotijd en vraagt uiteindelijk Marian Duistermaat - Kappert naar voren te komen. Preses eindigt zijn speech met: "Je bent 60 jaar lid bij Brinio. Het heeft het bestuur behaagd om je een mooie speld te geven en je in de bloemen te zetten."

Op dat moment loopt Roos glunderend naar voren en geeft haar oma de bos bloemen. Haar oma was duidelijk verrast. Marian: "Ik was zes jaar toen ik bij Brinio kwam. Ik vond toen en nu nog steeds, gym een heerlijke bezigheid. Eerst hadden wij gym in de Slootwijkersteeg, nu staat dat daar de huisartsenpraktijk Van Huijstee (1994). Op mijn veertiende tot en met mijn zestiende deed ik veel op de ongelijke brug. Ik vond het mooi om de zwieren en te draaien en van het paard af te springen."

Op de vraag of zij verrast werd door de voorzitter, liet ze weten, "Nou ik zei net tegen mijn man Freddie toen wij op de tribune zaten, ik zit volgens mij al zestig jaar bij de vereniging. Tja, toen er verteld werd dat er een zesjarig meisje naar Brinio kwam, ging bij mij het licht wel branden.

Het mooiste vind ik mijn kleindochter Roos, zoals zij gekleed is zie ik mij op die leeftijd in mijn herinnering ook nog wel op het podium lopen. Het is een leuke tijd. Er is zoveel veranderd."

www.briniolochem.nl

Meer berichten