De organisatoren van het eerste uur voor het orkest. V.l.n.r. Theo Mulder, Jan Barend Westerink en Johan Kobes. (Foto: Arjen Dieperink)
De organisatoren van het eerste uur voor het orkest. V.l.n.r. Theo Mulder, Jan Barend Westerink en Johan Kobes. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

LochemPop meets Harmonie

De muziekgolf komt je tegemoet bij het binnentreden van het verenigingsgebouw "de Imenkamp". De leden van muziekvereniging Advendo,opgericht in 1908 en koninklijk erkend in 2008, waren onder leiding van dirigent Arjan Dunning druk aan het repeteren voor de 10e editie Lochem Pop Meets Harmony.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - De muzikanten zaten allen druk te spelen, af en toe onderbroken door dirigent Arjan Dunning: "Wim, sla meer op de rand van het vel", gaf hij even aanwijzingen aan de drummer. Kort daarna speelde men verder met de melodie Dancing Queen, één van de nummers die men ten gehore zal brengen tijdens de 10e editie van LochemPop Meets Harmonie. Na het spelen van twee bekende filmhits uit 1984 was er even pauze. Drie personen namen buiten op de bank plaats. Het zijn de initiatiefnemers van LochemPop Meets Harmonie van het eerste uur. Jan Barend Westerink, Johan Kobes en Theo Mulder werken tegenwoordig op de 'automatische piloot' om het evenement te organiseren. Jan Barend: "Eigenlijk kwam Theo Mulder met het idee dat het wel leuk zou zijn om op de kleine markt met de harmonie en bandjes een concert te organiseren."

Johan vervolgt het verhaal: "Ik was toen voorzitter van Advendo en vond het een goed idee. Er werd contact gezocht met Dina Nekkers van muziekcafé In den Olden Keijzer en met Dirk Jan Scholten van eetcafé Scholten. Op deze manier hadden wij ook de horeca erbij." Theo knikt instemmend. "In het begin hadden wij enorm veel werk met het opbouwen van het podium, tegenwoordig hebben wij een ander podium en is de opbouw bij wijze van spreken een fluitje van een cent. Ieder jaar is het dezelfde ploeg mensen die de opbouw doen en iedereen weet wat hem of haar te wachten staat. Zo'n 20 vrijwilligers werken aan het evenement mee."

Ondertussen schuift één van de zangers aan tafel. Het is Henk van de Berg, "Theo Mulder kent mij en vroeger heb ik wel eens samen met hem gespeeld. Zodoende ben ik hier ook terecht gekomen. De wereld is klein." Ondertussen kijkt Henk op zijn horloge: "Kan ik gaan, moet zo meezingen". Henk zingt nummers van Joe Cocker. Zangeres Dianne Marsman, ook bekend van Popplay, wacht geduldig bij het orkest om ook mee te kunnen oefenen.

Het programma van LochemPop meets Harmony begint op de kleine markt in Lochem op zaterdag 13 juli om 16.00 uur met de Startersbende en blokfluiters, gevolgd door de Blaasbende, jeugdorkest en slagwerkbende XL Advendo. Dit duurt tot 18.10 uur. Om 19.00 uur begint het avondprogramma met de drumband Advendo. Crescendo uit Barchem neemt het stokje over, gevolgd door het orkest Advendo. Tegen 20.40 uur speelt het orkest samen met de band Kissterious. Deze band sluit het evenement om 23.15 uur, met een uur durend optreden af. Ook treedt de lokale band PopPlay op. Van 21.40 uur zingen Dianne Marsman en Henk van de Berg bekende nummers.

Meer berichten