Hugolien Nobel is er klaar voor. De deuren kunnen haar betreft open. (Foto: Arjen Dieperink)
Hugolien Nobel is er klaar voor. De deuren kunnen haar betreft open. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

'Het lijken wel hotelkamers, zo ruim'

Haar hele leven stond in het teken van organiseren en ze was jarenlang het gezicht van de acquisitie van deze krant. Toen de Berkelbode bij de Persgroep kwam, ging Hugolien Nobel een andere weg inslaan. Sinds kort is zij ondernemer, niet zo maar een ondernemer, maar met het hart in Lochem.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - " Vind je het niet mooi geworden?", was de eerste reactie van Hugolien Nobel (49) bij het betreden van de Bed en Breakfast met de naam 'Hart van Lochem'. De frisse kleuren, komen je bij binnenkomst tegemoet. Versieringen aan de wand, waarvan één met oude foto's hoe de kleine markt er vroeger uit zag, kleden het geheel mooi aan. Hugolien: "Ik ben eigenlijk een oud-collega van jou. Zes jaar lang heb ik advertenties voor de Berkelbode geworven. Tegenwoordig ben ik ondernemer. Van begin af aan vond ik het leuk. Aan de kleine markt zit een rij van horecazaken. Maar deze is toch anders. Anders in de zin dat wij personen in dienst hebben met een beperking." In de gemeente Lochem zijn er diverse zorgboerderijen. In de horeca is dit de tweede zaak.

"Eigenlijk viel het geheel plotseling in mijn schoot. Voorheen zat in dit pand Subway, daarna Shanda Lee. Op één of ander manier liep die zaak niet. De huisbaas zocht naar iemand die het pand wou gaan huren. Mijn vriendin werd benaderd of ze iemand kende. Nou ja, de lijntjes waren kort. Ik had net als haar elders een baan en had het idee, indien ik op mijn leeftijd nog iets anders wil beginnen moet het nu gebeuren. Vroeg aan mijn vriendin of wij het niet samen konden gaan doen. Zij is mijn rechterhand geworden en ik ben dan de ondernemer. Ondertussen is dit mijn volledige baan geworden." Hugolien kijkt tevreden rondom in haar zaak en vervolgt: "Eigenlijk herhaalt zich de geschiedenis. Mijn vader begon ook op zijn 45e voor het eerst als ondernemer." Het idee om Bed & Breakfast (4 kamers) te combineren met een lunchroom waar mensen met een beperking werkzaam zijn was snel geboren. "Wij zijn hierdoor anders dan andere zaken. Woensdag tot en met zondag zijn wij vanaf 8 uur open tot 17 uur, zondags tot 12 uur. Er wordt geen alcohol geschonken en het personeel komt van Zozijn. Zij weten wat de capaciteiten van betrokkene is en hoeveel uur ze kunnen werken. Het is de bedoeling dat ze bezig zijn, het leuk vinden en er wat van leren. De kaart bestaat uit salades, tosti en andere lekkernijen. Onze specialiteit zijn de verschillende koffie- en theesmaken. Achter in onze tuin gaan we kruiden kweken, zodat wij verse producten kunnen serveren." De vier kamers, waarvan een achter op de begaande grond, zijn ruim en voorzien van een airco. Cor Bernhard loopt door een van de kamers. "Wat ruim zijn ze, het lijken wel hotelkamers en voor die goedkope prijs. Mooi zeg". Nobel: "Wij hebben ook een traplift, zodat mindervalide gasten ook boven kunnen komen. Tevens is er een besloten tuin." Vanaf 15 juli kan men er ontbijten. De lunchroom gaat op 1 augustus open aangezien de cliënten ingewerkt moeten worden.

Meer berichten