Ronald Meurs is er bijna klaar voor. De laatste puntjes worden op de i gezet. (Foto: Arjen Dieperink)
Ronald Meurs is er bijna klaar voor. De laatste puntjes worden op de i gezet. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )
Sport

Internationaal voetbalevenement

Vorig jaar vond voor de eerste keer bij Sportclub Lochem het Internationale U19 Toernament plaats.Het internationale topvoetbal zal wederom in Lochem plaatsvinden. Vitesse, Go Ahead Eagles en Sheffield Wednesday worden hierbij als grote publiekstrekkers beschouwd. Waarom in Lochem? Wie zijn de organisatoren?

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Het zal allemaal in de grote schoolvakantie gebeuren. Sportpark De Elze maakt zich al vast klaar voor het grote internationaal topvoetbal op zaterdag 10 en zondag 11 augustus. Beide dagen zullen de wedstrijden om 9.00 uur starten. Opvallend is dat er zelfs een Japans voetbalteam aanwezig is, Sendai Niko. Van Nederlandse kant spelen Vitesse en Go Ahead Eagels mee. Ook is er een regioteam samengesteld uit de beste jeugdspelers uit de omgeving van Lochem. De Engelsen zijn, het betreft spelers tot 19 jaar, met vier clubs aanwezig. Dit zijn: Bransley, Burton Albion, Cheltenham Town en Sheffield Wednesday. Ronald Meurs zit te glunderen. "Dit heb ik net weggebracht, de posters van het internationaal evenement." Trots laat hij de poster zien. Ronald Meurs is vrijwillig gebombardeerd tot voorzitter van de toernooicommissie onder de 19 jaar. Vorig jaar trok het toernooi volle tribunes bij mooi weer. Dit jaar verwacht men nog meer bezoekers. "Er komt veel bij kijken om het te organiseren. In de toernooi-organisatie zitten Sportclub Lochem, Academytrip.com en Toernooivoetbal.nl. Meurs bekijkt de poster nog even en vervolgt zijn verhaal,"

Op 11 april hadden wij onze eerste vergadering om de zaken op een rij te zetten. Vorig jaar was alles zeer kort dag. Daar het toernooi eerst elders zou worden gespeeld en op het laatste moment geen doorgang kon vinden, is het bij Sportclub Lochem terechtgekomen. Dit jaar hebben wij meer tijd gehad om de zaken te regelen. Eén factor hebben we niet in de hand. Mooi weer. Wel verwachten we veel publiek. De entree is gratis. De eerste dag zijn de spelen tot vier uur en de tweede dag sluiten wij het geheel af om 15.30 uur. De spelers en ondersteuning worden allen in de directe omgeving ondergebracht, ook in Lochem. De lunches zijn door een cateringbedrijf geregeld, deze zal zo'n 200 lunches gaan verzorgen. "Een bijzondere ervaring hadden wij vorig jaar. Bepaald beleg, worst en hagelslag, waren zeer snel op. Wij hebben snel extra inkopen gedaan bij de Plus om aan de vraag te kunnen voldoen. Ook de bolletjes waren zeer in trek. Het evenement zal jaarlijks terugkomen. Ieder jaar zal het iets gemakkelijker worden om het geheel te organiseren en hebben wij de kinderziektes er wel uit. In ieder geval zal het een gezellig en sportief gebeuren worden." Zoonlief speelt ook mooi. Thomas Meurs, normaliter spelende bij Sportclub Lochem zal straks in het Go Ahead Eagles tenue gaan spelen. info: www.sportclublochem.nl

Meer berichten