Foto:

Opening Multifunctioneel gebouw Openluchttheater Gorrsel

Gorssel - Het multifunctionele gebouw van Openluchttheater Gorssel werd 29 juni geopend. In het gebouw een mindervalidentoilet, opslagruimte en een uitgifteloket. Sinds medio januari hebben meerdere vrijwilligers hard gewerkt om dit te verwezenlijken. Het gebouw is met een leuke act geopend door kernwethouder Bert Groot Wesseldijk. Aansluitend was er het concert van de Beatles Tributeband “One After 909”.

Voor de opening om 18.30 uur zijn de sponsoren, vrienden van het theater en de omwonenden uitgenodigd. Vanwege de hitte was de opkomst matig en Bob Kempink, voorzitter van het theater startte de bijeenkomst iets later.

Hij ging even terug in de tijd en gaf aan dat het theater nu voor het zesde seizoen functioneert en dat er sinds de renovatie nog veel is gedaan. "De vijver gedicht, lantaarns geplaatst, trapleuning aangebracht en nog andere kleine zaken. Een grote wens was altijd nog een toiletgroep en een droge opslagruimte. Hiertoe is tijdens het lustrum van vorig jaar een extra sponsoractie opgezet waarmee voldoende financiën zijn verkregen. Wel zou het gebouwtje dan met vrijwilligers gebouwd moeten worden. En dat is gelukt!"

"Ronald Wieggers, architect, heeft de bouwaanvraag verzorgd en de gemeente heeft gratis de bouwvergunning verleend en het riool aangesloten. Geheel met vrijwilligers zijn de bouwelementen samengesteld, de betonvloer gestort en het gebouw opgericht. Het resultaat mag er zijn, een prachtig gebouwtje mooi ingepast in het terrein. De installaties zijn door Anton Bruggeman gratis aangelegd, de Lions hebben nog een dag sleuven gegraven voor de sproei-installatie en het tweede podium bestraat en ook Bouwbedrijf Hoornstra heeft nog een financiële bijdrage geleverd."

Bob gaf daarna het woord aan Bert Groot Wesseldijk die zeer positief is over de inzet vanuit de gemeenschap.

Dan volgde de openingsact met jonge toneelspeelsters vanuit theatererf ‘t Walle. Het bouwteam en de wethouder kregen een doos met een letter en moesten die in de juiste volgorde zetten; daarmee ontstond het woord 'Opening'.

Bert kreeg een gouden kistje aangereikt waar de sleutel van het gebouw in moest zitten maar…. niet dus. Alle vrijwilligers moesten hun doos open maken om de sleutel te zoeken. Ze vonden ballonnen en een fles wijn en Bert vond de sleutel. Hij opende daarmee het gebouw en gelijktijdig opende het bouwteam de uitgifteluiken. Met een groot applaus werd het gebouw vervolgens in gebruik genomen.

Concert 'One After 909'

Het theater liep volgens verwachting tegen 19.30 uur al behoorlijk vol. De bezoekers hebben er zin aan, velen kennen de band en allen kennen de muziek van de legendarische Beatles. Voor dit optreden was het gebouwtje omgedoopt in 'The Cavernclub', de muziekkelder in Liverpool waar The Beatles in de jaren zestig veel hebben opgetreden.

De band werd met een busje voor de zij-ingang gereden en vanwaar ze op een draf het podium betraden, helemaal compleet in Beatle-outfit.

Ze speelden de songs van The Beatles met veel enthousiasme en bereikten de oorspronkelijke sound vrijwel geheel. Niet eenvoudig met de tropische warmte die in het theater hing, de vertolker van John Lennon verloor regelmatig zijn plectrum maar sprong en danste alsof het 10 graden was.

Na een optreden van een uur is het theater vrijwel geheel gevuld; naar schatting waren er zo'n 450 bezoekers aanwezig.

Na de pauze sprongen de muzikanten weer op het podium om met dubbele energie en zonder jasjes het concert te vervolgen. Het werd een geweldige avond, er werd op podium 2 gedanst en pas na drie toegiften kon het concert beëindigd worden. Vrijwel zeker is dat het bestuur ook komend seizoen een tribute c.q. coverband zal programmeren. Vele bezoekers hebben de organisatie daarover al aangesproken.

Voor de vakantieperiode volgt op zondagmiddag 14 juli nog de kindervoorstelling van clown OkiDoki en na de vakanties op 24 augustus de Ierse Band The Coincidences. Het seizoen wordt op 15 september afgesloten met de muziekvereniging Concordia en Appie Vriezekolk.

Meer berichten