Sport

Gymnastiek/turntrainer(ster) worden?

De gymnastiekverenigingen (DOS uit Barchem, ABS uit Bathmen, sv Epse uit Epse, sv Harfsen Gymnastiek uit Harfsen, LGV uit Laren en OVÉRA uit Almen) ondervinden meer en meer problemen bij het vinden van bekwame trainers (m/v) voor de gymnastiek- en turnlessen. Gezamenlijk hebben zij een plan bedacht om dit op te lossen. De Sportraad Lochem is hier ook bij betrokken.

Wie graag trainer wil worden, kan bij deze verenigingen terecht. Men heeft alle uren gymnastiek en turnen van deze zes verenigingen bij elkaar gevoegd. Op deze manier kan men wel 10 tot 15 uren lesgeven per week; soms nog meer. Dagen en tijden in overleg. Op dit moment heeft men samen acht uren vacant.

Zin om na de zomervakantie gymnastiek/ turnlessen te geven, neem dan contact op. Wie nog geen licentie bezit, kan deze op kosten van de verenigingen de cursus volgen bij de KNGU, om de benodigde licentie te behalen.

Een diploma CIOS Sport en Bewegen of ALO kan een pre zijn.

De meeste lessen zijn in de namiddag of vroeg in de avond. Bij de meeste verenigingen zijn er geen lessen in de vakanties van de basisscholen.

Uiteraard krijgt men een vergoeding (vrijwilligersvergoeding) voor de gegeven uren.

Belangstellenden kunnen zich melden bij Gerrit Nijkamp (gnijkamp@overa.nl)

Meer berichten