Team en gasten van camping Lieftink. Staand v.l.n.r. Ada Lute, Janine en Gerda Welbergen, zittend  Erik Welbergen (links) en  Ted Lute
Team en gasten van camping Lieftink. Staand v.l.n.r. Ada Lute, Janine en Gerda Welbergen, zittend Erik Welbergen (links) en Ted Lute (Foto: )

Lekker uutbloazen op camping Lieftink

Door Leo Polhuys

''Het is hier zo lekker gemoedelijk''

Camping Lieftink ligt heerlijk rustig, verborgen in het groen ergens tussen Laren, Exel en Lochem. De gasten zijn overwegend senioren: vijftigers, zestigers en ouder. ''Onze oudste gast is zelfs in de negentig,'' zeggen Erik en Gerda Welbergen, die een kleine twintig jaar geleden met de camping begonnen.

LAREN - Het terrein aan de Bouwhuisweg is officieel rustpunt voor fietsers of wandelaars. Alles op de camping herinnert nog aan het boerenbedrijf, dat in 2009 stopte. Zo kun je op de voormalige deel tegen betaling van 1 euro koffie of iets anders pakken onder het motto ''Effen uutbloazen'' en ook doet deze ruimte dienst als slecht weer voorziening voor (groepen) bezoekers. In een voormalige stal staan stacaravans en in een schuur achter de boerderij is een fietsenstalling met oplaadpalen voor elektrische tweewielers. De camping heeft dertig plaatsen voor caravans, tenten voor trekkers en vouwwagens, die de laatste tijd weer zeer in trek zijn. De gasten komen uit het hele land, maar ook zijn er Duitsers en Belgen te vinden. Naast de zeer schone toiletruimte, de aanwezigheid van eigen watervoorziening bij caravan of tent en verharde voorplekken waarderen zij vooral ook de aanwezigheid van wifi. Vanaf de camping kun je mooie wandel- en fietsroutes maken. Erik en Gerda hebben speciale geplastificeerde exemplaren voorhanden, die onderweg meegenomen kunnen worden om de buurt te verkennen. Erik en Gerda runnen de camping naast hun deeltijdbanen. Dochter Janine denkt erover om de camping over een aantal jaren over te nemen. ''Hoewel de doelgroep veel ouder is dan ik, vind ik het erg leuk om bij te springen en de verhalen en levenservaringen van ouderen te horen..'' Janine's zuster Geanne en de tweelingbroers Rick en Robert studeren net als Janine ook nog, maar hebben vooralsnog geen belangstelling.

Doekjes

Ada en Ted Lute uit het Noord - Hollandse Bergen komen al zo'n tien jaar op de Larense camping. Ze komen gedurende het campingseizoen (april tot oktober) verschillende keren en hebben het er erg naar hun zin. Het echtpaar heeft overal ter wereld verschillende landen bezocht maar Nederland en dan met name de omgeving van Laren met zijn mooie coulissenlandschap is favoriet. ''Het is hier zo lekker gemoedelijk, ''zegt Ted. ''Als je aan het fietsen bent en je komt iemand tegen, steekt die zijn hand op en zegt goedendag. Moet je bij ons eens om komen..En het gaat ook allemaal zo makkelijk. Om een voorbeeld te noemen: wij gaan nu een maand naar huis. Erik zet onze caravan dan in de stalling en als we terugkomen, staat hij weer op zijn plek.'' Ada, met vrouwelijk oog voor detail:: ''Het is hier brandschoon. De toiletruimte wordt meerdere keren per dag schoongemaakt. Je vindt steeds weer andere schoonmaakdoekjes op de wastafel om deze weer netjes achter te laten. Zo lang het kan,blijven we komen. We vinden hier rust en daar gaat het ons om.''

Met vriendelijke groet,

Meer berichten