De band is in de afgelopen jaren zo groot gegroeid dat ze niet meer binnen het budget past van bar-restaurant Stegeman, waar de band de afgelopen tien jaar elke kermismaandag optrad.
De band is in de afgelopen jaren zo groot gegroeid dat ze niet meer binnen het budget past van bar-restaurant Stegeman, waar de band de afgelopen tien jaar elke kermismaandag optrad. (Foto: )

Bökkers na tien jaar te groot voor Laren

Van de redactie

De Sallandse rockband Bökkers speelt dit jaar voor het eerst niet op de Larense kermis. De band is in de afgelopen jaren zo groot gegroeid dat ze niet meer binnen het budget past van bar-restaurant Stegeman, waar de band de afgelopen tien jaar elke kermismaandag optrad.

Laren - "Ik zou het nog wel kúnnen betalen, maar de vraag is of je dat nog wil. De band is de laatste jaren inderdaad wel een stuk duurder geworden", zegt eigenaar Rob Vermeulen van Stegeman. ,,Dan moet je keuzes maken. We hebben zaterdagavond ook de Snollebollekes, dat is ook niet bepaald gratis.'' Vermeulen vindt dat de regionale component met Høken met de Heinoos op maandag 9 september goed vertegenwoordigd is.

Bökkers ontstond een kleine tien jaar geleden als coverband van Normaal toen Jovink en de Voederbietels ermee stopte. Gitarist Hendrik Jan Bökkers richtte de band op en die speelde sindsdien elk jaar op de Larense Kermis. ,,In goed overleg", zegt manager Ronnie Degen, is besloten voorlopig over te slaan.

Keuzes

Bökkers was een vastigheid op de maandag van de Larense kermis, waarvoor veel bezoekers speciaal een dag vrij namen. ,,Maar we treden heel veel op in de regio, nog wel zo'n tachtig keer per jaar. Je moet soms keuzes maken", zegt manager Degen, die beaamt dat de band met de groeiende bekendheid ook steeds meer kost. ,,Maar met kerst komen we wel weer naar Witkamp in Laren, die traditie houden we nog vast."

De Larense kermis duurt van vrijdag 6 tot en met maandag 9 september. In drie horecagelegenheden treden die dagen meer dan twintig bands op. De entree is steeds gratis. ,,En dat willen we zo houden", zegt Vermeulen. ,,Maar er staat voor meer dan 100.000 euro aan bands, dan moeten we dus wel veel drank verkopen én ons budget voor de optredens in de gaten houden."

De organisatie van de Larense Kermis is in handen van de Ondernemersvereniging Laren. Zij hopen dan ook dit jaar weer op een grote opkomst en succes. Zij zien u graag in september.

Meer berichten