Berry en Konni Verhoogt voor 't Praithuus op camping De Waterjuffer in Harfsen. (Foto: Leo Polhuys)
Berry en Konni Verhoogt voor 't Praithuus op camping De Waterjuffer in Harfsen. (Foto: Leo Polhuys) (Foto: Leo Polhuys)

Natuurvijver is trots van Waterjuffer

Hij ligt er zo heerlijk rustig in het groen. De plaatsen zijn ruim en overal staan bomen. Camping De Waterjuffer in Harfsen heeft bovendien een wel heel speciale attractie, namelijk de natuurvijver. Campinggasten kunnen er een lekkere plons nemen.

Door Leo Polhuys

HARFSEN - Het natuurbad is de trots van eigenaren Berry en Konni Verhoogt, die het recreatieverblijf op een kilometertje van Harfsen sinds acht jaar runnen. ''Veel oudere Harfsenaren kennen het natuurbad nog van vroeger, ''zegt Berry. ''Ze hebben in 'de waterputte' leren zwemmen of er geschaatst. De vijver heeft heel lang dienst gedaan als natuurbad en is nu dus onderdeel van onze camping. De waterkwaliteit wordt goed bijgehouden en is onveranderd hoog. '' De Waterjuffer heeft plaats voor campers, tachtig vaste standplaatsen voor caravans en evenveel voor kampeerders. Deze plekken zijn in het najaar en in de winter niet geopend. ''In de koude periode herstellen we de velden en voeren we onderhoudswerkzaamheden uit, ''zegt Berry, die een horeca-achtergrond heeft.

De van oorsprong Duitse Konni, die voor haar komst naar Harfsen bij de gemeentelijke overheid werkte, vertelt dat de gasten uit het hele land komen. ''Maar je vindt hier ook Belgen of Duitsers,. De mensen wandelen en fietsen graag in de mooie omgeving en gaan graag naar evenementen zoals de Deventer Boekenmarkt of museum More in Gorssel. Opvallend is het aantal mensen dat uit het Noorden van het land komt, of uit de kustgebieden. Een deel van onze gasten komt voor de mountainbikeroutes of voor de fietsvierdaagse in de omgeving.'' De Waterjuffer trekt vooral ouderen. Berry: ''We hebben natuurlijk alle moderne voorzieningen die je nodig hebt, zoals wasgelegenheid. Maar een animatieteam zul je hier niet tegenkomen. Dat past niet bij de doelgroep. Die wil vooral rust. We hebben veel vaste gasten die je steeds terugziet. Dan belt er een mevrouw en die zegt: ''Ik wil weer graag op ons plekje staan...'' In de winter worden er in het restaurant feesten en partijen gehouden. In de zomer gebeurt dat niet, want dan zouden de campinggasten niet goed uit de voeten kunnen. Voor hen is het juist zo aantrekkelijk dat ze in het restaurant lekker kunnen eten in een kleinschalige omgeving. je kan hier aan kleine tafeltjes met zijn tweeën eten in intieme sfeer. Wij hebben het ingericht zoals we het graag zelf zouden zien als we op vakantie zijn."

Meer berichten