Monique Brokken staat er klaar voor 'Step in  Harfsen. (Foto: Arjen Dieperink)
Monique Brokken staat er klaar voor 'Step in Harfsen. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Met KickBike langs spelparcours

In het dorp Harfsen is altijd wel wat te doen. Het verenigingsleven en saamhorigheid staan hoog in het vaandel. Vorig jaar was er voor de eerste keer de dorpsquiz. Dit jaar is er een nieuw idee komen overwaaien uit Aalsmeer, onder de noemer 'beter een goed idee overgenomen dan zelf iets moeten bedenken'.

Door Arjen Dieperink

HARFSEN - Aan de keukentafel had Monique Brokken de folder al klaar liggen. 'Step in Harfsen een ludiek stepevenement voor jong & oud'. "Het is voor alle inwoners van de gemeente Lochem bestemd, niet uitsluitend voor de mensen uit Harfsen," reageert Monique Brokken. De geboren en getogen Harfsense laat daarop weten: "Het idee komt van mijn zus die woont in Aalsmeer, daar kennen ze het evenement 'Step by step'. Ik zag op Facebook dat langs komen en dacht dat wij dat ook in Harfsen kunnen organiseren. In eerste instantie was het idee om de dorpsquiz niet ieder jaar te doen doch om ieder jaar en het andere jaar 'Step in Harfsen'. Eerst heb ik alle informatie bij de organisatie in in Aalsmeer opgevraagd. Daarna heb ik het in het dorp teruggekoppeld. Iedereen was direct enthousiast."

Als mede beheerder van het Dorpshuus Hoeflo in Harfsen kent Brokken veel mensen. Er werden contacten gelegd en uiteindelijk organiseren de verenigingen: Tennisvereniging Harfsen; SV Gymnastiek Harfsen; SV Voetbal Harfsen en de IJsvereniging 'de Bosbaan' Harfsen het evenement. Men krijgt ondersteuning van Hamac en Hoeflo. Ook de scoutingvereniging Jan van Riebeeck en scouting IJsselgroep geven hun medewerking. Monique Brokken: "Mede dankzij de steun van Tom Kleissen en Betsy van Huizen is het mogelijk geworden om het evenement te organiseren". Er wordt op zondag 22 september vanaf 12 uur gestaart. Met e KickBike legt men een parcours van zes kilometer af. Iedere deelnemer krijgt een KickBike indien men voor 1 september heeft ingeschreven voor slechts vijf euro per persoon.Er wordt gestart in groepen van minimaal zes personen en maximaal tien. Monique." Minimale leeftijd is zes jaar en er bestaat geen maximale leeftijd. Basisschool jeugd met een eigen step of fietsje mogen gratis meedoen. Zij tellen wel mee voor het aantal deelnemers per groep.

De route beslaat zes kilometer. Op verschillende punten dient men sport- en / of spelopdrachten te doen. Bijvoorbeeld bij de voetbalvereniging zou men kunnen darten met een bal. Onderweg wordt men gejureerd. Ook is er een prijs voor de groep die het mooist verkleed stept" Om circa acht uur 's avonds is het ten einde en is de prijs 'Best dressed team' uitgereikt. De winnaars ontvangen de wisselbeker die men mee naar huis mag nemen. " Het staat nu al voor ons vast dat wij dit gaan herhalen. Stiekem hoop ik ieder jaar, doch ga er niet alleen over. Gezamenlijk moeten wij de kar trekken. In Aalsmeer komen duizenden mensen er op af. Nu hopen dat het weer goed is. Aan ons zal het niet liggen.

Info en inschrijving kan op hoeflo.nl/step-in-harfsen

Meer berichten