Matthijs Wissink speelt iedere dag dart, onder andere in café H2O. (Foto: Arjen Dieperink)
Matthijs Wissink speelt iedere dag dart, onder andere in café H2O. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )
Sport

Matthijs Wissink speelt in de top

Stil zitten kan hij niet, de 26-jarige Matthijs Wissink. Hij heeft als vrijwilligers bij verschillende organisaties gewerkt en doet nog veel werk naast zijn hobby. De in Lochem woonachtige Matthijs heeft ook een andere kwaliteit waarin hij landelijk uitblinkt. Hiervoor heeft hij speciaal een Facebookpagina geopend.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Terwijl hij snel een slok cola drinkt, legt hij tegelijkertijd zijn vier dartpijlen op de tafel neer. "Hier gaan wij het over hebben?," zegt hij. Matthijs Wissink is een duizendpoot. In het weekend is hij tijdens de kartdagen op de kartbaan in Eefde te zien waar hij de coureurs en de kart op gewicht controleert. Wissink: "Ik zag op Facebook een oproep voor vrijwilligers voor de kartvereniging. Ik heb altijd wat met racen gehad ook al heb ik zelf geen rijbewijs. Zelf kijk ik graag naar de Formule 1. Heb kort na mijn opgave bij de vereniging een gesprek gehad en ben er als vrijwilliger toegetreden. Vind het altijd leuk om bezig te zijn". Met journalistiek werk is Wissink ook bekend. Geruime tijd verzorgde hij iedere ochtend van zeven tot negen uur de muziek bij Radio573. Wissink: "Radio573 is kort na mijn vertrek helaas opgeheven."

Voor Lokaal Gelderland was hij de sportjournalist. Tegenwoordig verzorgt hij voor Berkelstroom FM de arbeidsvitaminen. "Ik vind het leuk werk en doe dat al geruime tijd," aldus Matthijs. Op sportgebied is de 26-jarige ook actief. Zo is hij bij de vriendenkring van FC Twente en speelt hij zelf sinds enkele jaren dart. Matthijs Wissink: "Zo'n twaalf jaar geleden stond een oproep in de lokale krant dat men een dartclub wou gaan oprichten in zalencentrum Bousema. Ik heb contact opgenomen met Richard Scharft die de oproep had geplaatst. Tijdens een darttrainingsavond bij Bousema heb ik een gesprek met hem gehad en enkele darts kunnen gooien. Daarna gaf ik mij als lid op. Tegelijkertijd werd ik ook lid van de Dartvereniging Stedendriehoek. In het begin deed ik het niet slecht. Maar kreeg enkele tegenslagen te verwerken en ben even met de dartsport gestopt."

Een korte tijd later ontving zijn moeder in haar kerstpakket een dartbord en begon het bij Matthijs weer te kriebelen. "Ik heb mij in Apeldoorn aangesloten bij de dartvereniging, daar men goed rekening hield met mijn handicap. Ik kreeg daar goede begeleiding door Evert en Marijke Zomer. Beiden zijn zeer actief in de internationale dartwereld. Iedere woensdag ging ik met de trein naar Apeldoorn voor de interne jeugdcompetitie. Veel heb ik van Evert en Marijke geleerd. Toen ik over ging naar de senioren werd mij alles, daar ik ook op dat moment op mij zelf ging wonen, even te veel en heb toen een pas op de plaats gedaan. Lang heeft dat niet geduurd. Nu gaat het zo goed," aldus Matthijs. In 2018 werd de dartspeler amateur en jeugdtrofee 2018, 4e in Overall NDB Ranking 2018/19, Kwartfinalist Dutch Open Paradarts 2019 en Kwartfinalist The Hague Disability Darts Invitational 2019. Ondertussen laat Matthijs op het dartbord in café H2O zijn kunnen zien.

Meer berichten