Foto:
Sport

Autocross Lochem

Lochem - Het NK autocross in Lochem op zaterdag 31 augustus wordt een waar spektakel. In verband met een nieuwe bestemming van het terrein is dit wellicht de laatste autocross op het terrein aan de Kanaaldijk.

Aan de start van de wedstrijd, die meetelt om het Nederlands Kampioenschap, verschijnen enkele regionale kanshebbers op de zeer snelle 700 meter lange wedstrijdbaan. Het circuit staat garant voor hoge snelheden. Zeker als de weersomstandigheden gunstig zijn.

Het gaat om de vijfde wedstrijd van de zes die in Nederland verreden wordt.

De organisatie van de wedstrijd verwacht een grote belangstelling. 'De grond op het terrein aan de Kanaaldijk naast het motorcrossterrein zal op de vrijdagmiddag omgetoverd worden tot een groot kampeerterrein. De deelnemers zullen hun caravans en camperbussen parkeren en er een rennerskwartier van maken.

Organiserende Auto Cross Club Laren (ACCLA). is aangesloten bij de Koninklijke Nationale Autosport Federatie (KNAF). De wedstrijden in de verschillende klassen beginnen zaterdag 31 augustus om 09.30uur. Entreeprijs is €10,- en voor kinderen tot 12 jaar gratis. Gelegenheid voor gratis parkeren is er voldoende op het terrein en op de aangewezen plaatsen aan de Hanzeweg.

Naar verwachting is het evenement rond 19.00 uur afgelopen. Er worden ongeveer honderdtachtig coureurs verwacht aan de start. De autosport zit aardig in de lift. Dat komt mede door de populariteit van autocross onder jeugdige rijders. Ook wordt er in de juniorenklasse gestreden om de dagoverwinning. Het gaat om deelnemers van 14 tot 19 jaar die zonder rijbewijs maar met een speciale licentie aan de start verschijnen.

De wedstrijden die meetellen om het NK autocross, dus ook die in Lochem, worden zondags op tv uitgezonden.

Meer berichten